Szoftverfejlesztő távmunka fizetés?
"de az attól még tény, hogy ugyanazzal a tudással és teljesítménnyel sem ugyanaz a bér elérhető pl egy kisebb városban mint Bp-n. Ezért is irányult arra a kérdés, hogy ilyen esetben melyik tartományban kell gondolkodni."
És szerinted a munkáltató asszerint fog differenciálni, hogy az alkalmazottja honnan nem fog bejárni, budapestről, vagy leányfaluról?
Ha én Budapestről dolgoznék egy K-Magyarországon található szarkupac faluban lévő cégnek akkor az ottani bérrel kell megelégednem (kérdés, hogy annyiért elvállalom-e...), ha pedig én dolgoznék tanyáról egy Budapesti cégnek akkor is azon az árfekvésen amit a Bpesti cég kínál.
Nekem tősgyökeres Budapesti lakosként is ajánlottak nevetséges bért Budapesten, de az számomra természetes, hogy nem vállalom el, hiszen számtalan egyéb lehetőségem van (bruttó 350-el magasabb bérért helyezkedtem el másik cégnél), azonban előfordul, hogy vidéken a szűkös lehetőségek miatt inkább elvállalják alacsonyabb bérért a munkát, ezért alakul ki a különbség vidék és főváros között.
Azonban ha vidékiként meg tudod oldani a budapesti munkavégzést (teljes Home Office vagy bejárás stb...) akkor evidens, hogy a Budapesten elvárható bérért dolgozz...
Köszi a válaszokat, akkor úgy van ahogy én is gondoltam.
"És szerinted a munkáltató asszerint fog differenciálni, hogy az alkalmazottja honnan nem fog bejárni, budapestről, vagy leányfaluról?"
Nem feltétlenül gondolnám, de mégis vannak országok ahol úgy megy. Bár sejtem ott azért nagyobb fizetéskülönbségek lehetnek, így valahol érthető.
Magyarország esetére pedig nem találtam erre vonatkozó információt, ezért érdeklődtem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!