Melyik megoldás a jobb? (kód szerkezettel kapcsolatos kérdés)
üdv. Csinálok egy mysql klienst jdbc -vel és olvashatóság/rendszerezés tekintetében szeretnék javítani rajta. Melyik megoldás a jobb?
a. egy mysql class ban nested classokkal létrehozni a drop table,create table,stb. -t
b. egy mysql class ban metódusonként létrehozni a drop,create,stb. -t és folderezni külön "típusonként"
c. egyéb. mégpedig....
Kód olvashatóság szempontjából érdekelne. google keresésnél azt olvastam,hogy a nested classokat hanyagolni kellene ha lehet. Ha nem nested classokat csinál az ember akkor meg ugyan ott van az egész mintha metódusokkal pakolnám tele csak kismillió class lesz helyettük. Nestednél legalább lehet látni mi mihez tartozik. Olvashatóság meg kódszerkezet szempontjából -nekem- legjobbnak a nested tűnik.
A valóságban ezt hogy oldják meg? Free source kódoknál én azt vettem észre,hogy nem igazán foglalkoznak ezzel hanem ilyen esetben a végeláthatatlan metódus megoldást használják. De borzasztóan követhetetlen úgy. köszi előre is a válaszokat.
Esetleg nézd meg az ORMLite-ot. Ez egy vékony ORM layer a jdbc fölé.
Ha még nem hallottál az ORM-röl úgy általában, akkor: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!