Putty keret beállítása windows 10-ben hogyan?
Windows 10 alol használok putty-ot és most olyan a feladatom, hogy 5-6 ablaknak kell nyitva lennie. De amióta windows 10-en használom eltűnt a kerete, és sok esetben nem is látszik már, hogy melyik ablaknak hol a vége. A bal oldalsó él, és az alsó él egyszerűen kb. 2 pixel széles és ha egymásra kerül 2-3 ablak nem lehet látni. Napok óta túrom a netet de sehol nem találtam rá semmit. Valakinek ötlete?
(az nem ötlet: hogy ne használjak windows 10-et, meg az sem, hogy ne használjak puttyot, szintén nem ötlet, hogy bootoljak live linuxot, meg tegyek virtuális gépbe valami linuxot és az alól ssh-zak oda ahova kell. Az asztalig épen Windows 10 van és ennek kell maradnia /fut rajta olyan program ami szintén kell/, és a távoli gépek linuxok, ezért kell puttyal elérni, és az asztali gépen futó cuccot kell összelőni a több helyen futó mindenféle cuccal).
Control Panel > Settings > Personalization > Colors
Legalul Show accent color on the folowing surfaces pipa, úgy a kiválasztott színű lesz az ablakok kerete.
Eredetileg volt vastagabb kerete, vagy soha nem is volt? (Nem használok Windowst, 10-et meg pláne nem, szóval ezzel nem vagyok tisztában.) Lehet próbálkozni a témák megváltoztatásával (bár tényleg nem tudom, hogy a 10-es mekkora teret ad a testreszabásnak), de ha nem megy, akkor valószínűleg nincs rá lehetőség. A Putty a rendszer funkcióit használja az ablak kirajzolásához, ha Win10-en ez ennyi, akkor erre tökéletes megoldás nincs.
Viszont Puttyban módosíthatod a színeket. Ha mondjuk az alapértelmezett fekete hátteret átállítod szürkére, máris el fog ütni a környezetétől, és látod, hogy hol van az ablak vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!