Akkor ennek annyi?
Speciel nem tudom US-ban mi a helyzet de
1. ketlem, hogy a teljes amerikai gazdasagot atlatna valaki egyetlen fejlesztoi poziciobol, es egyetlen cegtol hogy abbol ilyen kovetkezteteseket tudjon levonni
2. itt NY EUban, ahol en dolgozom fejlesztokent folyamatosan keresik az IT munkaerot, nagy a kereslet. Eleg csak felmenned a Linkedin-re. Nekem meg sincs nyitva a profilom megis heti 2-3 ajanlatot kapok kozvetitoktol.
3. az iskola nem szamit. A tapasztalat szamit. Ha kezdo vagy akkor is felvesznek, persze junior vagy initiative kategoriaba, es kitanitanak. Ha van hozza elhivatottsagod, es agyad, akkor megtartanak, ha meg nem akkor elhajtanak, ez igy volt regen, igy van most is.
Ha nincs kedved hozza, akkor bele se kezdj, mert egy szenvedes lesz az eleted. Ha meg szereted csinalni, akkor ne tantoritson el semmilyen pletyka.
Itthon még nincs ez, de valóban ez van az USAban. Rengeteg programozót elbocsájtottak a válság előszele miatt.
Elkövetkező kb 2 év szerintem elég durva lesz a kezdőknek, még ha egyetemet végzett friss diplomásról is beszélünk, a bootcampesek és önképzetteknek meg főleg.
Pont azon nevettem pár nappal ezelőtt, hogy a facebook feldobott egy online bootcamp hírdetést, ahol nagy betűkkel oda volt írva, hogy "100% állás garancia", rá kettintottak a hírdetésre, mert tudotam hogy kamu és bebizonyosult. Az oldalukon már csak annyit írtak, hogy 2 hónapig támogatnak az álláskeresésben.
Semmi különös nincs abban amit írsz, informatikában szokásos hogy a dolgozók "kiöregednek" a szakmában folyamatosan tanulnod kell ha megakarod állni a helyed szóval mondjuk a webfejlesztőnél aki tud html csst javascriptet meg phpt elfogják küldeni ha nem tanulja meg mondjuk a react-ot vagy bármi új dolgot ami jön és akarja a cég használni
De nagyobb távlatban nézve mondjuk aki 2000-ben elvégzett egy weblapkészítő képzést az ma már kitörölheti vele mert jó ha html és css benne volt meg javascript talán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!