Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Akkor ennek annyi?

Akkor ennek annyi?

Figyelt kérdés
A napokban beszélgettem az unokatestvéremmel, aki az usában él és ő azt mondta, hogy a fejlesztő cégeknél egy nagyon komoly irányváltás tapasztalható. A képzetleneket elbocsájtják, de még a képzetteket is, ha nem elég jók. Ez állítólag azért van, mert a webes fejlesztések is elértek egy olyan szintet, amihez a gyengébbek már kevesek. Nőnek az elvárások, jön a webassembly, jobban előtérbe került a biztonsági faktor is. Szóval, akkor bootcampre már nem is nagyon éri meg jelentkezni? Mert ami ott van, az nyilván ide is begyűrűzik.

2022. júl. 1. 12:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Én azért némi ferdítést érzek itt...

Aki alkalmatlan volt a pályára, azt eddig sem tartották meg.

Aki pedig nem valami szemellenzős szakbarbár, az eddig is tudta, hogy ebben a szférában hosszú távon egy gyorstalpaló nem életbiztosítás.

2022. júl. 1. 12:27
 2/13 anonim ***** válasza:
34%
Haha, jó bait kérdés :D Gondolom akkor a felmondási hullám / vándorlási hullám az azért történik mert mindenkit kirúgnak, és nem azért mert több pénzért máshol sokkal jobb ajánlatot kap :D
2022. júl. 1. 12:32
 3/13 A kérdező kommentje:
Jó, de azért más szint egy tanyasi vaskerítést lefesteni, hogy ne egye meg a rozsda és más a Sándor palota szintű igényeknek megfelelni, nem?
2022. júl. 1. 12:35
 4/13 anonim ***** válasza:
23%
3 - ez tényleg hülye vagy troll :D
2022. júl. 1. 12:43
 5/13 A kérdező kommentje:
A codecool képzésére akartam befizetni, de így már nem merek kockáztatni. Annyira azért nem olcsó. Unokatesómat is kirugták, de ő előnyben van, mert átképezi magát számítógépes grafikusnak. Azokat meg keresik, csak én ahhoz béna vagyok.
2022. júl. 1. 12:43
 6/13 anonim ***** válasza:
27%
Ilyen "logikával" nem bántásból mondom, de tényleg nem érdemes belevágni.
2022. júl. 1. 12:47
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Ezek a bootcamp dolgok kezdésnek jók, de tartósan soha nem lehetett rájuk támaszkodni, már csak azért sem, mert informatikában nagyon kevés dologra tudsz tartósan támaszkodni, hiszen ötévente jön valami újabb dolog, amihez értened kell.

Sajnos sok emberben van olyan mentalitás, hogy "na, akkor én megtanultam, mos'má aggyatok munkát". Ő elvégzett ilyen-olyan iskolát 20-30 éve, és most szid mindenkit jobbra-balra, amiért az elavult tudásával nem alkalmazzák annyi pénzért, amennyit ő elvár.

Ez az informatikában hatványozottan nem működik, tehát aki egy bootcamp után azt gondolta, hogy majd akkor ő egy életre bebiztosította magát informatikában, az most csodálkozik.

2022. júl. 1. 12:51
 8/13 A kérdező kommentje:
Milyen logikával? Az iskolában is van aki kettesre teljesít, van aki meg négyesre. Ha az elvárások nőnek, akkor a négyesek bent maradnak, meg talán a hármasok is, de a kettesre teljesítők kiesnek. Én kifizetek a képzésre majdnem kétmilliót és ki fog felvenni gyakorlat nélkül, ha az untesómat is kirugták, pedig neki már nyolc éve volt.
2022. júl. 1. 12:55
 9/13 anonim ***** válasza:
80%
8 menjél inkább valami összeszerelő üzembe
2022. júl. 1. 13:10
 10/13 anonim ***** válasza:
72%
Röviden tömören: Az unokatestvéred b_a_romságokat beszél.
2022. júl. 1. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!