A programozásnak milyen ágai vannak, milyen szakmák vannak ezen ágon belül?
Napot mindenkinek!
A kérdésemet azért írom ki, mert egyáltalán nem tiszta a pályák lehetősége számomra.
ELTE-n tanulok programtervező informatikus szakon, tervezés szakirányban.
Azon kívűl, hogy az előadók/gyakvezek leadják a tömény anyagot, nem nagyon beszélnek ezekről a dolgokról.
Szeretnék képben lenni, hogy milyen lehetőségeim lehetnek.
Minden lehetőségre kiváncsi vagyok.
Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni?
Például : Front-end, Back-end, Fullstack, xyz(nyelv) programozó
Illetve, ezeken belül is vannak irányok?
Ha esetleg késöbb úgy döntök, hogy szeretnék egy MSC-t is végezni, akkor milyen lehetőségeim lesznek?
Azért is írom ki ezt a kérdést, mert ahogy fent említettem, a sötétben tapogatozók, s kedvem veszi a tény, hogy az éjszakákba tanulok egy olyan ambició kedvéért, ami nem is tudom hova fog vezetni a későbbiekben.
Nagy a téma tudom, de minden választ megköszök, mind segít. :)
Ha esetleg tudtok könyvet csatolni az adott ághoz fűzve, az is egy nagy help.
10 Akkor ezek szerint az előző két 20 / 70 ezer főt számláló multinál ahol dolgoztam (ezeken belül is több csapatban), mindenki ostoba alultájékozott volt, mert mindannyian agilis módszertanok szerint scrumban dolgoztunk. Az architect, a tech lead, az összes fejlesztő, a teszterek, a devopsosok mindenki. Megyek és összeírom a listát, hogy elmondjam nekik... felnyitottad a szemem papó
(remélem nem bánod, hogy devopsost írtam, bár lehet majd megszólod, hogy "ménem rencergazda")
Van egy rossz hírem: az általatok felsorolt hibák, amiket állítólag egyetemisták vétenek, ha igazak is, sokkal kevésbé számítanak, mint a ti nem létező soft skilljeitek, amiket itt demonstráltok.
Gondoltam szólok.
Kérdező!
Nehéz erre megfelelő választ adni, mert elég gyorsan változik az ipar, jelennek meg új munkakörök és sok esetben az interdiszciplináris területeken is sokan foglalkoznak programozással... Van, ahol egy adott pozícióhoz teljesen más feladatkör társul, mint máshol. Szerintem rossz a megközelítés, nem ágakat kell keresni, hanem eszközöket, alkalmazási területeket, amik szimpatikusak
14: örülök, hogy jobban tudod, hogy hol és mivel foglalkozom.
Nem a Bosch nevű cégnél dolgozom (bár dolgoztam már ott is), elég komoly beleszólásom van a dolgokba és nagyon is jól fizetnek.
Köszönöm szépen azon keveseknek, akik értelmesen válaszoltak, ezekre ment a hasznos.
Illetve skacok, most komolyan.
Volt egy kérdés, erre valaki elkezdi az oktatást szidni(megjegyzem jogosan, de a kérdéshez köze nincs), valaki a kormányt, valaki a weboldalt.
Mr 20.rangú weboldal, még is mit keresel itt? Takarodj keresni más oldalakat, ebben az esetben.
Van bőven.
Gondoltam kiírom a kérdést, mert nem nagyon találtam hasonlót, illetve nagy vonalban szerettem volna látni a képet, illetve tudom, hogy nem vagyok egyedül ebben a fajta bizonytalanságban.
Azonban senki ne értsen félre, vagy lásson bele a dolgokba mást, én igen is tudom, hogy nagyjából(de abszolút nem teljesen még) milyen vonalban szeretnék majd haladni(inkább vonalakban).
Mégegyszer, köszönöm mindenkinek, aki érdemben válaszolt, legyen szép napotok/estétek. :)
"de a mérnöki munka 90%-ban tervezésből és kommunikációból áll egy komolyabb munkahelyen."
*nagyot ásít*
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!