Cloud/DevOps mérnök kezdő fizetés átlagban mennyi?
Van egy mérnökinfó BSc-m és kb. 10 hónap tapasztalatom ebben a fieldben. A 10 hónap alatt AWS-ben dolgoztam, infrastructure as code alapon (Terraform) hoztam létre alkalmazás(ok)nak infrastruktúrát.
Ezek mellett linux-hoz úgy közepesen értek, egyszerűbb shell scripteket tudok készíteni. Programnyelvből Java, C#, SQL, Python alapok, de ahogy tudom ezek közül DevOps részen leginkább az útóbbi releváns, úgyhogy ezen jelenleg is dolgozom kurzus végzésével.
Ahol töltöttem a 10 hónap gyakornokságot, ott kaptam egy ajánlatot bruttó 670-ért. Egyáltalán nem keveslem, de nem is sokallom, pl. Bluebird 2021-es cikkjében a junior átlag 850-nél van, viszont nem tudom hogy ez mennyire reális adat.
Akinek bármi tapasztalata van ilyen téren, fel tudna világosítani, hogy jó-e ez az ajánlat ilyen kontextusban? Köszi előre is :)
Ezt neked kell tudnod, ne hallgass senkire.
Az én mellékvéleményem ez: úgy sejtem, a korábbi jövedelmed abszolút reális volt. Elvégre, még alig csöppentél bele a munka világába.
Azt még javaslom, számítsd meg, hogy mit is kell majd dolgoznod, milyen környezetben és mekkora erőfeszítéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!