Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segítség python! Drag and...

Segítség python! Drag and drop GUI tkinter?

Figyelt kérdés

from tkinter import *

def drag_start(event):

----widget = event.widget

-<< widget.startX = event.x >>

-<< widget.startY = event.y >>

def drag_motion(event):

----widget = event.widget

-<< x = widget.winfo_x() - widget.startX + event.x >>

-<< y = widget.winfo_y() - widget.startY + event.y >>

----widget.place(x=x,y=y)

window = Tk()

label = Label(window,bg="red",width=10,height=5)

label.place(x=0,y=0)

label2 = Label(window,bg="blue",width=10,height=5)

label2.place(x=100,y=100)

label.bind("<Button-1>",drag_start)

label.bind("<B1-Motion>",drag_motion)

label2.bind("<Button-1>",drag_start)

label2.bind("<B1-Motion>",drag_motion)

window.mainloop()

Van itt ez a kód, ami annyit csinál, hogy megfogok valamit és egy windowon belül arrébb tudom húzni. Van az a négy sor amit bejelöltem

<< így >>

és ott nem értem, hogy az widget.startX, és a widget.startY hogy került át az egyik függvényből a másikba

2022. jún. 20. 21:47
 1/3 A kérdező kommentje:
Nincs kérdés, rájöttem ((⊙﹏⊙))
2022. jún. 20. 22:09
 2/3 A kérdező kommentje:

Na jó még sincs meg teljesen.

Nekem python 3.10-em van, de ez a kód egy régebbi verzión íródott. És ott volt egy olyan, hogy az elején még nem volt ott az a sor hogy widget=event.widget, és a többi sorban a widget helyére label (legyen piros négyzet) volt írva, ezért ha a label2-t (kék négyzet) próbáltam volna meg áthelyezni, akkor is a piros négyzetet helyezte át, hiszen a functionökben az volt írva. Ezt így ahogy van megírtam magamnak, és arra jöttem rá, hogy ha a widget = event.widget sor nincs ott akkor azt amit bejelöltem, az nem fog megvalósulni. Lehetséges hogy ez azért van mert egy újabb verziót használok, és ennek a sornak muszáj ott lennie? Vagy teljesen hülyeség amit leírtam?

2022. jún. 21. 08:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezért is imádjuk a Pythont. :D
2022. jún. 22. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!