Segítség! Nem működik a programom. Segítene valaki? Python programozás
A legutolsó sorban sajnos ezt kapom.:
Kedvezményes ár: None HUF
Kérlek segítsetek!
Ja és ez Python nyelven íródott.
Mivel nincs benne hiba, így nyilván nem kapsz.
Ezt csinálja a kódod (helyesen):
"Kedvezményes ár: None HUF"
Amúgy tényleg érdemes valami másik forrás után nézned.
Sosem láttam még függvényt mellékosztálynak hívni.
Nem ismerem a könyvet és csak a tartalomjegyzéket sikerült megnézni. Az alapján ez a könyv biztos, hogy nem kezdőknek van és minőségben is gyatrának tűnik. Előbb van szó benn az osztályokról mint a vezérlési szerkezetkről, ami után jön egy olyan fejezet, hogy "szekvencia" amiben pedig a listáról beszél ezt nem is értem.
Jobban jársz ezekkel:
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
Röviden: hiányzik a return "kedvezmenymellekosztaly" függvényből
Hosszan: [link]
Előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
a #5-ös hozzászólásom 3. mondatában leírt problémába futottál bele megint: az osztály (jelen esetben a "kedvezmenyfoosztaly") tagfüggvénye (jelen esetben a "kedvezmenymellekosztaly") nem ad visszatérési értéket (return).
Nem mellesleg megint katyvasz aaz egész:
* A programkódban összefolyik a felhasználói interakció, a számolást végző osztály tagfüggvénye és az eredmények kiíratása
* A "kedvezmenyfoosztaly" egy nem épp egy sokatmondó osztálynév, nem igazán adekvát a használata.
* A "kedvezmenymellekosztaly" nem osztály, hanem tagfüggvény.
* A feltétel "igaz" ága nem csinál semmi hasznosat, a "hamis" ága meg csak kiír, de nem akadályozza meg a hibás érték megadását - épp ezért kéne ciklust használni - lásd a már említett fórumtopik #5-ős hozzászólásomban belinkelt példakódot
Én is azt javaslom, egyelőre hagyd az osztályokat, és oldd meg sima függvényekkel. Sajnos olyan alapokkal vannak gondok, mint kifejezések, ezek értéke/típusa, függvényhívás, visszatérési érték, stb.
De hogy válaszoljak is (de lehet, hogy már megtették):
4. sor: "arcedula * termekmennyiseg / 100 * kedvezmeny", ez mit akarna csinálni? Kiszámol valamit, utána eldobja, mert nem írtál elő semmilyen tevékenységet hozzá. Az elejére pl. szúrd be, hogy "return"
9. sor: "kedvezmenyfoosztaly.kedvezmenymellekosztaly", ez így egy metódus, mint Python objektum, de még csak meg sem hívtad. Függvényhíváskor kell mögé a két zárójel (). Bár még akkor sem értem, annak ott mi értelme...
"Nem kapok hibaüzenetet bazdmeg..."
Ezután van bárkinek is kedve segíteni neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!