AI által irányatott 2D-s játékot hogyan lehet csinálni?
Láttam youtube-on, hogy nagyon alap snake játékot megcsináltak, és az AI irányította.
Ezt hogyan csinálták? A csinálók valami neural web-ről beszéltek.
Én még a játékot sem tudom megcsinálni, de érdekel a téma, az is, hogy egy AI irányítja a játékot, vagy pl. az egyik karaktert.
Nem értek hozzá, és a neten sem találtam semmit, hogyan kell egy jó neural web-et megírni.
"A csinálók valami neural web-ről beszéltek."
Bár elméletileg más megvalósítása is lézethez a "mesterséges intelligenciának", ma a legnagyobb eredményeket a neurális hálókkal lehet elérni. (A "mesterséges intelligenciát" azért tettem idézőjelbe, mert igazából ezek a próbálkozások NAGYON távol vannak attól, hogy valami tényleg intelligens legyen, helyesebb lenne ezt gépi tanulásnak hívni.) Tulajdonképpen relatíve kis számú idegsejtnek az egyszerűsített, szoftveres szimulációjáról beszélünk. Arra nagyon jók, hogy az adatokban különböző mintázatokat felfedezzenek, és az alapján osztályozzanak, kategorizáljanak.
"Én még a játékot sem tudom megcsinálni, de érdekel a téma, az is, hogy egy AI irányítja a játékot, vagy pl. az egyik karaktert."
Nem akarom a kedvedet elvenni, de előbb az alapokat sajátítsd el! :-) Sajnos anélkül nem fog menni. Majd ha már komolyabb szinten programozol, akkor érdemes rátérni az ilyen speciálisabb területekre.
"Nem értek hozzá, és a neten sem találtam semmit, hogyan kell egy jó neural web-et megírni."
Pedig rengeteg anyag van róla. Beírod akár a kedvenc keresődbe, akár Youtube-ra, hogy "neural network", és válogass a rengeteg anyag közül! ;-)
"Mik azok a függvények, amik kellenek?"
Ez nem úgy megy, hogy van a "do_something_smart()" függvényt meghívod, és ő elkezd "gondolkodni". ;-) Először implementálnod kell magát a neutálos hálót, a megfelelő módon illesztened kell a szoftverbe, majd be kell tanítanod, hogy hogyan működjön. Esetleg megoldhatod, hogy a játék közben is folyamatosan tanuljon, és fejlessze magát.
"Milyen módon lehet a játékot úgy megcsinálni, hogy az AI magától csinálja?"
Ez tipikusan az a kérdés, amit nem lehet pár mondatban megválaszolni, és amihez szükséges, hogy értsd a neurális hálók működését. Meg hogy alapból már haladó, vagy inkább mesteri szinten programozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!