Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nem rossz érzés-e ha sok...

Nem rossz érzés-e ha sok feature valamilyen külső library által van megoldva?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy így sokkal instabilabb, lehet át se látja az ember hogy működik pontosan. Feltételezni kell hogy ezek stabilak és ezzel el van intézve vagy ott marad a kétely, hogy nem bízhatsz benne?

2022. márc. 11. 23:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Opensource vagy fizetős libeket kell használni.

Az elsőben ki tudod javítani a hibát, a másodikhoz van support :)

Szinte minden általunk használt lib-be küldtem már PR-t vagy supprot ticketet... köztük magába a .NET-be is.

2022. márc. 12. 00:17
 2/17 anonim ***** válasza:
13%

Le kell válogatni, hogy milyen függvények fognak kelleni, azokat kitesztelni és kész.

De én amondó vagyok, hogy a saját függvények hibáit keresni mindig jobb, mint idegen kódot túrni.

2022. márc. 12. 00:41
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

Legtöbb esetben nem is kell átlátni hogyan működik.

Elég ha tudom, hogy a JSON Parser melyik metódusa mire jó, de nem kell pontosan részletekbe menően tudnom, hogy miként dolgozza fel a stringet, a propertykhez hogyan rendeli a valuet

Ha mondjuk van egy szabvány és azt követi a rendszer, akkor bízhatunk benne, hogy igenis jól fog működni.

Nem éri meg minden esetben újra és újra és újra és újra......feltalálni a kereket!

Fájl olvasás, fájlba írás, hálózati kommunikáció (TCP-UDP, FTP, HTTP...), parseolás, adatbázis kapcsolat, műveletek...

Mindent újra megírni felesleges, főleg, hogy akkor hol a határ?

Miért csak a MySQL kapcsolatot írjuk meg 0-ról? miért nem az egész MySQL-t?

Sőt, akkor írhatunk saját nyelvet, saját oprendszerrel és mindennel nem?

Aztán sok fejlesztés sokkal több idő, sokkal drágább és értelmetlen pazarlás lenne...

2022. márc. 12. 01:25
 4/17 anonim ***** válasza:
0%

"Nem éri meg minden esetben újra és újra és újra és újra......feltalálni a kereket!"

Néha, időről időre, feljon ez a téma is.

Ezerszer elmondtam, leírtam már, nem a kerék újra feltalálásáról van szó. Hanem arról, hogy ha valamid nincs, akkor nem mész el lopni.

Mert ami kerék már úgymond, a szavaid szerint "fel van találva", azt nem te találtad fel, tehát nem a tied, nem rendelkezhetsz vele. Ennyi az egész.

"Sőt, akkor írhatunk saját nyelvet, saját oprendszerrel és mindennel nem?"

Nem. Csak meg kell venni azt ami van.

Persze ennek, a libekre vetítve van némi kockázata, mert előfordulhat, hogy éppen ott bugos a lib, ahol nagyon nem kéne annak lennie, lehet az is, hogy a kitesztelésre fordított idő és a vételár túlmutat a saját fejlesztés koltségén. Ezt esetenként érdemes vizsgálni.

2022. márc. 12. 02:39
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal valószínűbb, hogy az én kódom bugos, mint a több éve több fejlesztő által tesztelt lib. Egyébként igen, azt is le lehet tesztelni ugyanúgy, mint a saját kódot.
2022. márc. 12. 08:16
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

#4:

Itt arról volt szó, hogy behúzunk egy libet és nem reverse engineeringet használva visszafejtünk valamit és kiszedjük belőle a számunkra kellő infót, kódot...

Kocsit is veszel inkább készen és nem 0-ról neki állsz hegeszteni, lakatolni, meg összerakni.

2022. márc. 12. 09:06
 7/17 A kérdező kommentje:
Miert vannak lepontozva a válaszok?
2022. márc. 12. 10:20
 8/17 anonim ***** válasza:
0%

Az áldozattá válás elkerülése, valamint a biztonságos és felelős internethasználat volt azoknak a prevenciós kisfilmeknek is a témája, amiket az előadáson megnéztek a gyerekek, a főelőadó ezzel is szemléletesebbé és közérthetőbbé tette számukra a cyberbullyingot.

A szakember az alábbiakra hívta fel a figyelmet:

Amennyiben egy fiatal cyberbullying áldozatává vált, feltétlenül mondja el a vele történteket szüleinek, osztályfőnökének!

Fontos, hogy ne reagálja le a neki szánt zaklató e-mailt!

Tiltsa le, blokkolja az elkövetőt!

Őrizzen meg minden bizonyítékot, jegyezze fel a dátumot, és az időpontot!

Mentse el a képernyőről a képeket, üzeneteket! Amennyiben van, mentse le a hangüzeneteket!

Ha közösségi oldalon történik a zaklatás, jelentse az oldal szerkesztőinek a felhasználót!

Tegyen feljelentést a rendőrségen!

forrás: police.hu

2022. márc. 12. 11:34
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
:D :D :D :D
2022. márc. 12. 14:26
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Köszönjük a tájékoztatást, tudomásul vettük! 😀

2022. márc. 12. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!