Akik szeretik az Assemblyt, mi az, amit leginkább szeretnek benne?
Figyelt kérdés
És milyen eszközön/architektúrán használják.2022. jún. 14. 00:54
11/18 anonim válasza:
HW programozás. Sok mindent nem tudsz megoldani Assembly nélkül. És itt se mindegy, hogyan optimalizálod a kódot, mert minél kevesebb helyet kell, hogy foglaljon.
12/18 anonim válasza:
11: Azért ez így ebben a formában nem 100%-ban igaz. Mert sok esetben nem a kód mérete, hanem a sebessége a döntő (pl. HW megszakítás kezelő eljárás esetén, az a szakasz ami még blokkolja a következő megszakítás fogadását, ott egyértelműen az számít, hogy milyen gyors). De alapvetően igazad van. Én úgy pontosítanám kódméret-sebesség párosnak kell optimálisnak lennie. Sokszor van, hogy X időbe és Y kódméretbe be kell férni. Van, hogy csak az idő, de van amikor a kód méret korlátos. Ezt mással nem lehet kézben tartani.
13/18 anonim válasza:
Persze igazad van, számit a sebesség, viszont sokszor megkapod fentről, hogy bizony x meretnél nem lehet több. .
14/18 anonim válasza:
Igen, én is ezt írtam: "Sokszor van, hogy X időbe és Y kódméretbe be kell férni. Van, hogy csak az idő, de van amikor a kód méret korlátos. Ezt mással nem lehet kézben tartani."
15/18 anonim válasza:
Hol tudnék assembly-t tanulni?
16/18 anonim válasza:
15: Nehéz kérdés. Megnézem, hogy ahova mi küldtük régen a juniorjainkat megvan-e még.
17/18 anonim válasza:
"Hol tudnék assembly-t tanulni?"
Egyetemen biztosan. :D Nekünk 4 kurzuson belül is volt szóval.
18/18 anonim válasza:
En eloszor a szamitogepes virusok reven talalkoztam assembly-vel. De nem a mostani virusok amik kemkednek a gepen, hanem olyan virus ami tenyleg hasonlitott a biologiaihoz, modositotta az exe fajlok kodjat es szaporodott megfertozott mas exe programokat. Aztan lemasoltad a virusos jatekot a haverodnak es igy o is elkapta a virust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!