Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit csinál pythonban a time.pe...

Mit csinál pythonban a time.perf_counter függvény?

Figyelt kérdés
Videóból tanulok programozni, és ott elvileg azt mondja a csávó, hogy ez megadja, hogy a kód milyen gyorsan fut le. Nála így is működik, nálam meg kiad egy ilyen nem tudom milyen számot, ami másodpercentként növekszik. Most járok 1699773.0124581 másodpercnél...

2022. máj. 31. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

import os,time

start=time.perf_counter()

def calculete_run_time(start_time):

finish=time.perf_counter()

print(f"{os.path.basename(__file__)} Finished in {round(finish-start,3)} seconds(s)")

calculete_run_time(start_time=start)

én ezzel a functionnal szoktam kiszámolni mennyi idő kell ahhoz, hogy lefusson a kód

2022. máj. 31. 18:56
 2/4 anonim ***** válasza:
64%

A hivatalos dokumentációban szerepel:

"Return the value (in fractional seconds) of a performance counter, i.e. a clock with the highest available resolution to measure a short duration. It does include time elapsed during sleep and is system-wide. "

[link]

2022. máj. 31. 18:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyébként ha IDE-ben ráviszi az egeret, akkor pontosan ugyanezt kiírja neki is popupban, szóval nem értem, hogy mi a kérdés... Valószínűleg a használata nem volt világos neki.
2022. jún. 2. 00:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Vagy akár, a fenti linkről:

- time.perf_counter_ns() → int

Similar to perf_counter(), but return time as nanoseconds

De mindkettőnél az a lényeg, hogy ne a visszaadott értéket irasd ki, mert az nem sokat jelent, hanem két helyen meghívod, eltárolod őket, és a kettő különbsége, az eltelt idő a lényeg.

2022. jún. 2. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!