Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudok a java fájlokból...

Hogy tudok a java fájlokból futtatható exe fájlt csinálni?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el Javában programozni. Notepadben írtam a kódot, majd elmentettem .java kiterjesztéssel. Viszont arra nem jöttem rá, hogy kell ebből aplikációt csinálni.

2022. máj. 9. 19:18
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Java fájlból ne akarj .exe-t csinálni.

Bájtkódot tudsz belőle csinálni, így: javac MyProgram.java

Futtatni pedig így tudod: java MyProgram

Újabb Java verziókon így is megy: java MyProgram.java

2022. máj. 9. 19:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Írsz fölé egy exe wrappert pl. c-ben, ami elindítja a felparaméterezett java vm-et.
2022. máj. 9. 19:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam az exe fájlt, mert van itt egy kész programom, amihez van egy exe fájl is, viszont szeretnék kicsit szórakozni vele, változtatgatni rajta, és ezért szeretném látni a dolgokat. Bocsi nem rég kezdtem a programozást és még eléggé tanulok, amiket írtál azt hogy kéne?
2022. máj. 9. 19:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem mit szeretnél pontosan, de Javaból jellemzően nem szokás exe-t csinálni. Megteheted azt, hogy írsz hozzá egy launchert, ahogy #2-es írta, vagy használhatsz olyan programokat, mint pl. a Launch4j.
2022. máj. 9. 20:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Igazából annyit szeretnék, hogy futtatni tudjam. Bocsi valószínűleg én vagyok még nagyon laikus szinten
2022. máj. 9. 20:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy #1 hozzászólásban leírtam, javac programmal leforítod (ez a Java Compiler), abból bájtkód lesz, és a java programmal futtatod.
2022. máj. 9. 20:47
 7/7 anonim ***** válasza:
83%

"Azért gondoltam az exe fájlt, mert van itt egy kész programom, amihez van egy exe fájl is"

Nem értem.

Mihez van exe fájlod? Neked legfeljebb egy .class, vagy .jar fájlod lehet.

A Java NEM közvetlenül futtatható fájlokat állít elő, hanem egy köztes kódot. Ez azért van így, hogy bárhol, ahol van Java értelmező, ott futtathasd a programodat.

Ha neked futtatható fájl kell, akkor vagy keresel egy olyan fordítót, ami képes class-ból exe-t csinálni (vagy közvetlenül arra fordítani), de az eredmény olyan lesz, amilyen. A Java-t nem erre találták ki. Ettől persze tudod futtatni: beírod, hogy "java", szóköz, és a .class fájl neve, kiterjesztés nélkül.

Ha neked exe kell, akkor használj C-t, C++-t, Pascalt, C#-ot, VB.Net-et, akármit, ami közvetlenül futtathatót állít elő.

"viszont szeretnék kicsit szórakozni vele, változtatgatni rajta, és ezért szeretném látni a dolgokat."

Változtatni a forráskódban kell, és nem a végrehajtható kódban. Persze, lehet bohóckodni, de nem biztos, hogy szép lesz az eredmény. ;-) Anno DOS-os időkben csináltunk ilyet, átírtunk ezt-azt, meg Windows alatt ökörködtünk erőforrásszerkesztőkkel (még az MSN verziószám-korlátozását is át lehetett lépni vele), de ha megvan a forrásod, akkor erre semmi szükség. Meg azóta sok dolog megváltozott.

"Bocsi nem rég kezdtem a programozást és még eléggé tanulok, amiket írtál azt hogy kéne?"

Leginkább sehogy.

Inkább fogadd el, hogy a Java ilyen. A megfelelő célra a megfelelő eszközt kell használni. Lehet persze erőszakot venni rajta, ahogy pl. Pythonból is lehet futtathatót csinálni, de az eredmény inkább siralmas lesz, mint megnyerő. Ha tényleg minden áron exe kell, akkor inkább hasalj rá a C++-ra, vagy a C#-ra, nagyon hasonló a kettő. (Bár utóbbihoz meg a .Net kell, igaz, hogy közvetlenül futtatható, de nem minden gépen fog futni.)

2022. máj. 10. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!