Hogy tudok a java fájlokból futtatható exe fájlt csinálni?
Java fájlból ne akarj .exe-t csinálni.
Bájtkódot tudsz belőle csinálni, így: javac MyProgram.java
Futtatni pedig így tudod: java MyProgram
Újabb Java verziókon így is megy: java MyProgram.java
"Azért gondoltam az exe fájlt, mert van itt egy kész programom, amihez van egy exe fájl is"
Nem értem.
Mihez van exe fájlod? Neked legfeljebb egy .class, vagy .jar fájlod lehet.
A Java NEM közvetlenül futtatható fájlokat állít elő, hanem egy köztes kódot. Ez azért van így, hogy bárhol, ahol van Java értelmező, ott futtathasd a programodat.
Ha neked futtatható fájl kell, akkor vagy keresel egy olyan fordítót, ami képes class-ból exe-t csinálni (vagy közvetlenül arra fordítani), de az eredmény olyan lesz, amilyen. A Java-t nem erre találták ki. Ettől persze tudod futtatni: beírod, hogy "java", szóköz, és a .class fájl neve, kiterjesztés nélkül.
Ha neked exe kell, akkor használj C-t, C++-t, Pascalt, C#-ot, VB.Net-et, akármit, ami közvetlenül futtathatót állít elő.
"viszont szeretnék kicsit szórakozni vele, változtatgatni rajta, és ezért szeretném látni a dolgokat."
Változtatni a forráskódban kell, és nem a végrehajtható kódban. Persze, lehet bohóckodni, de nem biztos, hogy szép lesz az eredmény. ;-) Anno DOS-os időkben csináltunk ilyet, átírtunk ezt-azt, meg Windows alatt ökörködtünk erőforrásszerkesztőkkel (még az MSN verziószám-korlátozását is át lehetett lépni vele), de ha megvan a forrásod, akkor erre semmi szükség. Meg azóta sok dolog megváltozott.
"Bocsi nem rég kezdtem a programozást és még eléggé tanulok, amiket írtál azt hogy kéne?"
Leginkább sehogy.
Inkább fogadd el, hogy a Java ilyen. A megfelelő célra a megfelelő eszközt kell használni. Lehet persze erőszakot venni rajta, ahogy pl. Pythonból is lehet futtathatót csinálni, de az eredmény inkább siralmas lesz, mint megnyerő. Ha tényleg minden áron exe kell, akkor inkább hasalj rá a C++-ra, vagy a C#-ra, nagyon hasonló a kettő. (Bár utóbbihoz meg a .Net kell, igaz, hogy közvetlenül futtatható, de nem minden gépen fog futni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!