Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hány FPS-el játszottak a...

Hány FPS-el játszottak a 2000-es évek elején még CRT monitorral az emberek?

Figyelt kérdés

Ez tudom ma is megosztó téma, van aki szerint elég a 60FPS 720P és van akinek 120FPS alatt darabos. :D

Ha vesszük azt, hogy ma milyen játékélményt nyúlt egy 400eFt-os számítógép, ez az árszinttel megfelelő reálértékű gépezet milyen hardverekből épült fel és mit tudott?

2022. máj. 8. 19:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%
Akkoriban fordított volt a helyzet mint ma. Akkoriban azért kellett a magas képfrissítés mert 75Hz alatt kifolyt a szemed még excelezés közben is (ma már a 60Hz is elég). A játékok fps-e ezt nem tudta elérni, nem azért mert a vga kártya nem tudta ezt (excel alatt tudta), de a P3 P4 cpu és gpu ezeket nem bírta. (legalábbis az én pénztárcám esetén)
2022. máj. 8. 22:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Nekem 25-40 között futott a legtöbb játék, nem volt vele gondom. Ma se csapok hisztit ha beesik 50-re, azt még nem igazán veszem észre, 60 után a 30 már azért látszik, de csak mert hozzászoktál, ha végig 30 lenne nem éreznéd darabosnak.
2022. máj. 9. 09:31
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kaptam egy kis betekintést!
2022. máj. 9. 10:04
 14/17 Shaddark ***** válasza:

Nekem 85hz-es monitorom volt, de az fps-em semmiben nem volt ennyi. A vodoo2 és a TNT nem igazán tudott többet 60-ál. Bár akkoriban nem is nagyon mértük... A crt-nél sokkal szemkímélőbb volt a magasabb frissítés, ezért számított inkább.

"Ez tudom ma is megosztó téma,"

Igen, sokan összemossák a response time-al. Sőt, sokan azt hiszik hogy egyenesen arányos, holott pont hogy fordítottan. Az nvidiánál pl. ha bekapcsolja valaki a gyors válasz időt, az a képfrissítést rovására megy.

Azaz a legjobb beállítás nem a magas képfrissítés, hanem a válaszidő és a képfrissítés harmonikus beállítása. Mert hiába ad ki a monitor 240 képet másodpercenként, ha e miatt a válaszidő olyan nagyra nő hogy hiába nyomkodod az egered már késő.

2022. máj. 9. 10:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Cs 1.6 30fpy
2022. máj. 9. 10:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát én valami 100 hz kockamonitoron quakeztem online, szét butított graffal fix 111 fps-el. Bár ez nem annyira 2000 évek eleje volt.
2022. máj. 9. 12:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Az FPS attól függött, hogy milyen volt a játék, hogyan írták meg, hány grafikai elemet tartalmazott, azokkal mit csinált, stb.

Volt olyan game, ami akkor még épp hogy tudta a 40 FPS-t, de volt olyan, ami akár 170 FPS-en is pöröghetett.

2022. máj. 10. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!