Hány FPS-el játszottak a 2000-es évek elején még CRT monitorral az emberek?
Ez tudom ma is megosztó téma, van aki szerint elég a 60FPS 720P és van akinek 120FPS alatt darabos. :D
Ha vesszük azt, hogy ma milyen játékélményt nyúlt egy 400eFt-os számítógép, ez az árszinttel megfelelő reálértékű gépezet milyen hardverekből épült fel és mit tudott?
Nekem 85hz-es monitorom volt, de az fps-em semmiben nem volt ennyi. A vodoo2 és a TNT nem igazán tudott többet 60-ál. Bár akkoriban nem is nagyon mértük... A crt-nél sokkal szemkímélőbb volt a magasabb frissítés, ezért számított inkább.
"Ez tudom ma is megosztó téma,"
Igen, sokan összemossák a response time-al. Sőt, sokan azt hiszik hogy egyenesen arányos, holott pont hogy fordítottan. Az nvidiánál pl. ha bekapcsolja valaki a gyors válasz időt, az a képfrissítést rovására megy.
Azaz a legjobb beállítás nem a magas képfrissítés, hanem a válaszidő és a képfrissítés harmonikus beállítása. Mert hiába ad ki a monitor 240 képet másodpercenként, ha e miatt a válaszidő olyan nagyra nő hogy hiába nyomkodod az egered már késő.
Az FPS attól függött, hogy milyen volt a játék, hogyan írták meg, hány grafikai elemet tartalmazott, azokkal mit csinált, stb.
Volt olyan game, ami akkor még épp hogy tudta a 40 FPS-t, de volt olyan, ami akár 170 FPS-en is pöröghetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!