Én kérek elnézést a laikus kérdésért. Beadandóhoz szeretnék segítséget kérni?
A feladat szövege így szól: "Kérj be N számot egy dinamikus tömbbe, majd rendezd őket növekvő sorrendbe! N értékét a felhasználó adja meg. A rendezést egy int* sort(int* array) függvényben implementáld. A rendezéshez tetszőleges algoritmust használhatsz, például a buborékrendezést (Linkek egy külső oldalra)."
A feladatot C nyelven kell megírni.
Nem igazán tudom, hogy magát a függvény felépítését hogyan kell megalkotni, illetve, hogy hogyan hívjam meg a main-ben.
Minimális részpontszámért megírtam azt a kódot ( [link] amit megoldja a feladatot függvény nélkül. Javítsatok ki ha tévedek, de gondolom amit most a main-be írtam kb annak kell szerepelnie valamilyen formában magában az "int* sort(int* array)"-ban.
Kérdés, hogyan kellene kinéznie a kódnak? Mit tudok csinálni, hogy normálisan megoldjam a feladatot?
"Nem igazán tudom, hogy magát a függvény felépítését hogyan kell megalkotni"
Ugyanúgy, mint a Main függvényt. Csak más a neve.
"illetve, hogy hogyan hívjam meg a main-ben."
Mint bármi mást. Beírod a nevét, zárójel, s ha vannak paraméterei, akkor azokat a zárójelben megadod.
Ebben a könyvben a 173. oldaltól (a pdf oldalszámozása szerint a 96. oldaltól) pont ezt taglalja, elég részletesen. Igaz, hogy már kicsit régicske könyv, de ha a grafika részt kivesszük belőle, még ma is megállná a helyét. Csak ajánlani tudom, én is ebből tanultam meg a C-t.
Most komolyan egy függvény meghívása okoz gondot?
Egy rakat függvényt hívtál meg eddig is a kódodban.
Ha jól veszem ki, nagyon nem vagy toppon programozás terén, amivel nincs is semmi gond, de akkor miért C-ben programozol? A tanáraid nem adtak semmi útmutatást? Tanítás nem zajlott az órákon? Tanítás nélkül eléd toltak egy feladatot, hogy csináljátok meg ezt, oszt' jónapot!?
Hmm, érdekes ez az oktatási rendszer, az biztos.
4, Nem akarom túlbecsülni sem a hozzáértésem, sem a szorgalmam, de annyit azért mondhatok, hogy esti tagozaton fele óraszámban akarják lenyomni rajtunk ugyanazt az anyagot mint nappalin. Értem én, hogy önálló munka, de az idő 50%-ában teljesen magunkra vagyunk hagyva.
(Köszönöm amúgy a válaszokat, jelenleg mobilról vagyok, szóval nem tudom, hogy fogom majd tudni megírni a kódot, de sokat segítettetek így ránézésre.)
#4 "akkor miért C-ben programozol?"
Mert ebben tanulnak, gondolom. Általában ez nem választás kérdése. De tapasztalatból mondom, ha valaki nincs tisztában az alapokkal, akkor tök mindegy, milyen nyelven tanul. A függvények létrehozása (és használata) pont az a téma, ami semmivel nem nehezebb C-ben, mint akármelyik másik Neumann-elvű nyelvben.
"Tanítás nélkül eléd toltak egy feladatot, hogy csináljátok meg"
Nyilván nem, egész félévben ezt tanulták, csak ugye ma divatos módon tojunk mindenre, főleg, ha az informatika, aztán szorgalmi időszak utolsó hetében sírunk, hogy semmi nem sikerül.
De benne legalább annyi volt, hogy segítséget kért, nem kész megoldást követelt, és legalább még ha későn is, de eljutott oda, hogy tegyen valamit a sikerért.
"esti tagozaton fele óraszámban akarják lenyomni rajtunk ugyanazt az anyagot mint nappalin. "
A bizonyítványnak is csak a felét fogjátok kapni?
Mert akkor jogos a panaszod.
Hát bevallom sokra nem jutottam, mert beírom az int n és a printf (és a közötte lévő) kódrészletet az "int* sort(int* array)"-be és meghívom a main-be, hogy "sort();"-ot. A függvény elvileg tömböt kér paraméternek, ami gondolom a tomb[] lenne, de nem tudom megadni a main-ben, mert a main-ben nics definiálva. Nem tudom mit tudok csinálni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!