Függvénynek lehet egyszerre több visszatérési értéke?
Vagy dinamikus visszatérési értéke?
Az egyszerre több, dinamikusan változó adatot (amik függetlenek is lehetnek egymástól), hogyan tudják megjeleníteni?
egy (már) törölt kommentre volt válasz
nem értem, miért kell hirtelen így felháborodni, nyilvánvalóan nem neked szolt
12:
Akire reagáltam, az ex x^2 = 9 egyenletet írt fel, arra reagáltam.
Pl. játékban dinamikusan változó adatoknál. Amik sokszor egymástól függetlenek, pl. távolság meg valami másik adat, pl. akciójátékoknál.
És olyan lehet, hogy egyszerre több különböző függvény fut le?
"Pl. játékban dinamikusan változó adatoknál. Amik sokszor egymástól függetlenek, pl. távolság meg valami másik adat, pl. akciójátékoknál."
Egy függvény ne adjon vissza egymástól független adatokat, akármilyen játékról is legyen szó.
És akkor ilyen kérdések és válaszok után mondják azt, hogy programozáshoz nem kell matematikai tudás...
A függvény definíció szerint egy visszatérési értékkel rendelkezik. Ettől függvény a függvény. Ami több visszatérési értéket ad, arról a legtöbb, ami elmondható, hogy leképezés. Pont.
Aki lepontozta a jó válaszokat az szégyellje magát!
És igen, lehet objektum is visszatérési érték, ami -- ugye megintcsak matematika, azon belül absztrakt algebra -- nem több adatot jelent, hanem összetartozó adatok egy halmazát. Ha úgy tetszik, akkor koordinátarendszerben egyetlen pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!