Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hova lehetne így menni dolgozn...

Hova lehetne így menni dolgozni informatika területen, levelező főiskola mellett?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanulok programtervező informatikus szakon, viszont több okból is inkább átmennék levelezőre. Munkát szeretnék vállalni mellette, de hiába keresek alig van olyan munka, ami azért informatikával foglalkozik.

Hiába kerestem, a legtöbb helyen, még a junior állásoknál is minimum 3-5 év tapasztalatot kérnek, ami nekem nincs. Alapból az eddigi önéletrajtom is elfért egy A4-es lapon, így nem tudom mennyi esélyem van ezekre, de akkor hol lehetne kezdeni?

2022. ápr. 17. 15:48
 1/2 anonim ***** válasza:
85%

Ha tanulsz, akkor neked gyakornoki állás kell, amit nem szoktak meghirdetni, csak jelentkezel, és eldöntik, kb. létszámfüggetlenül.

És így lesz is 1 év tapasztalat (juniornál még nem láttam, hogy 3-5 év kéne...)

2022. ápr. 17. 17:13
 2/2 anonim ***** válasza:
47%

Persze.

Most őszintén, és ne vedd támadásnak: komoly szaktudás nélkül miért akarna bárki is munkaerőt alkalmazni? Esetleg az erre fogékony cégeknél lehet találni gyakornoki állást, de "rendes" munkahelyben ne reménykedj. Ez nem az a szakma, amit egy félig elvégzett képzéssel versenyképesen lehet művelni.

Amit tehetsz: referenciamunkákkal alátámasztod a tudásodat. Aztán beadod a jelentkezésedet olyan helyekre is, ahol az előírásoknak nem felelsz meg. Ezeket nem szabad túl komolyan venni! Ha mellékelsz 4-5 olyan munkát, amit te csináltál, kevésbé fogja őket érdekelni, hogy milyen papírjaid vannak.

2022. ápr. 18. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!