Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet feltörni egy...

Hogyan lehet feltörni egy rendszergazdát, ha nagyon korlátozott fiók vagy?

Figyelt kérdés
Konkrétan egy 16 gépből én vagyok 1 és van egy rendszergazda. Amivel össze vagyok kapcsolva. Ő tud engem irányítani de én őt nem. Még a shutdown -s -m sem működik pedig azt be lehet állítani az ő gépére. Hogy kéne ezt csinálni?
2010. szept. 15. 16:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

summa, summárom...

1 verzió

"Hogyan lehet feltörni egy rendszergazdát, ha nagyon korlátozott fiók vagy?

Konkrétan egy 16 gépből én vagyok 1 és van egy rendszergazda. Amivel össze vagyok kapcsolva. Ő tud engem irányítani de én őt nem. Még a shutdown -s -m sem működik pedig azt be lehet állítani az ő gépére. Hogy kéne ezt csinálni?"

2. verzió

A kérdező kommentje:

"Lehetőleg olyanok válaszoljanak akik tudnak is rá válaszolni

vagy ismernek valaki olyat aki ebben a témában jártas..."

3. verzió

A kérdező kommentje:

"Való igaz, főleg ha én vagyok a Rendszergazda... Csak tudni a kartam hogy az osztályom nem fog megtrükközni vagy valami..."

....HOPPÁ!, hogy mik ki nem derülnek...

2010. szept. 22. 17:05
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem nagyon értem mi a probléma, tényleg az elején azt írtam hogy én mint korlátozott,de gondoltam ha rendszergazdának/osztályfőnöknek mondom magam már az elején még ennyi se derült volna ki. De tévedtettek egyik diákom most azzal szórakozik (nem tudni melyik(mivel a C meghajtót közösen használja az osztály)), hogy a C meghajtóra másol fájlokat és így túlságosan tele lett igaz lelehet törölni de ez elég hosszú művelet ez ellen még nem találtam megoldást.
2010. szept. 22. 18:00
 13/15 anonim ***** válasza:

Hát még nem próbáltam, de erre van a kvótázás, amit be lehet állítani. Másrészt figyelheted az éppen futó taskokat, ha meg mondjuk olyan programot futtat, ami nem engedélyezet jelez a gépeden. Másrészt szoktak olyat is csinálni, hogy figyeled a gépeken mit csinálnak a gyerekek akár konzolosan, akár GUI-ban, mintha videót néznél!

Mondjuk a szerver gondolom windows... A jelszavakat a szerver tárolja, vagy a helyi gép? Mert ha nem a szerveren vannak tárolva, akkor neten millió program kering, amivel fel lehet törni a rendszergazdád. Másrészt ha én fel akarnám törni a rendszergazda gépét, írnék egy kis progit, ami olyan "trójai", amit hasznosnak lát a rendszergazda, például, egy beadandó feladat, és annak csak annyi dolga lenne, hogy lemásolja, vagy elküldi e-mailben a jelszót tartalmató fájl-t, otthon szépen kikódolnám, és kész is.

2010. szept. 23. 06:29
 14/15 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a kommenteket.
2010. szept. 23. 15:52
 15/15 anonim válasza:
Nagyon egyszerűen ha érdekel írj!
2013. jún. 4. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!