Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozásnak melyik ágát...

A programozásnak melyik ágát relatív könnyű megtanulni és a legkönnyebb vele munkát találni?

Figyelt kérdés

Elnézést, hogy itt teszem fel és nem a karrier kategóriában, de úgy hiszem itt nagyobb eséllyel válaszolnak.

A szakmám - tördelő grafikus - elavulóban és tele van politikával, a mostani munkahelyemről is a politikai kötődése miatt távozni szeretnék.

Munkahelyen viszont újrafelfedeztem a programozást, az egyik programot scriptekkel(javascript egy mellékága) lehetett automatizálni, így írtam hozzá 1000+ sornyi programot kedvtelésből.

Angolul gyenge középfokon tudok, az írott szövegeket nagyrészt megértem.

A fizetés nem lényeges, az lenne a fontos, hogy max 3-4 év tanulás után el tudjak benn helyezkedi.

2022. ápr. 12. 16:26
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a webprogramozás a legegyszerűbb, mind szerver, mind kliensoldalon.
2022. ápr. 12. 17:34
 2/9 anonim ***** válasza:
50%

A programozásnak elég sok ága van, de talán a következő négy témára lehetne felosztani leginkább:

- Webfejlesztés (Beleértve a Front-End és Back-End fejlesztést)

- Asztali alkalmazás / mobilalkalmazás fejlesztés

- Mesterséges Intelligencia / Algoritmusfejlesztés

- Játékfejlesztés

Szerintem a nehézség leginkább attól függ, hogy melyik mennyire érdekel. A webfejlesztés azért előnyös, mert a Front-End-et (a weboldalak felhasználók által látható részét) hamar megtanulhatod, előzetes tapasztalat nélkül is.

A Front-End-hez hozzátartozik többek között például a...

- HTML + CSS + JS

- React / Angular / Vue.js

- Bootstrap

- Webdesign ismeretek

ezeket egy év alatt simán elsajátíthatod és utána tovább képzed magad, pl Back-End felé.

De ha téged a játékfejlesztés vonz, akkor mást kell tanulnod (Pl.: C++). Ha inkább mobilra fejlesztenél applikációkat, akkor szintén (Pl.: Kotlin, Java).

2022. ápr. 12. 17:45
 3/9 A kérdező kommentje:
A front-end vonzana leginkább. Mennyire keresett szakma, kb hány év megtanulni, hogy eladható tudásom legyen. Az online önképzés jól megy, de önmagában az elég?
2022. ápr. 12. 18:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A Front-End fejlesztés egy eléggé keresett szakma. Ha úgy érzed lenne elég türelmed, kitartásod, elszántságod és legfőképp élveznéd a dolgot, akkor önképzéssel is elsajátíthatod a szükséges tudást.

Kiindulópontként ott vannak a fent írtak, egy év alatt simán elérhetsz piacképes szintre, ha rászánsz napi 2 órát és később tovább képzed magad.

Viszont valószínűleg szükséged lenne valamilyen tanfolyamra, papírra is, hogy felvegyenek cégekhez, ha nem szabadúszóként szeretnél tevénykedni. Nekem sajnos csak utóbbiban van tapasztalatom, oda pedig ugye nem kell papír, csak a tudás számít. :)

Elsőként érdemes valamilyen CMS-re specializálódni, hogy tapasztalatot szerezz. WordPress, Shopify stb, itt is jól fog jönni a Front-End tudás, főleg, hogy a WordPress "szakértők" jelentős része még soha életében nem látott CSS fájlt.

2022. ápr. 12. 18:22
 5/9 Szirty ***** válasza:
76%

"...talán a következő négy témára lehetne felosztani leginkább:"

Azért akad még néhány. Pl. amiknek nincs semmi köze a PC-hez.

2022. ápr. 12. 18:46
 6/9 anonim ***** válasza:
#5 Természetesen, ez csak egy nagyon felszínes leírás volt, hogy eltudjon indulni a kérdező.
2022. ápr. 12. 20:23
 7/9 anonim ***** válasza:
tesztelés
2022. ápr. 12. 20:32
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

A front enddel az a baj, hogy rengeteg pepecselős munka van vele és a javascriptben nagyon könnyű elveszni és ocsmány kódot írni.

Főleg ha azt tanulod elsőnek.

Szerintem a backend a legegyszerűbb, ahol üzleti logikát kell írni, adatbázisokat kezelni, infót elküldeni más szerverre, autentikációs tokennel baszakodni stb...

Elsőre nagyobb falat és ijesztőbbnek tűnik, de sokkal letisztultabb és logikusabb.

Legalábbis nekem.

2022. ápr. 13. 00:04
 9/9 anonim ***** válasza:
55%
Ha tördelő grafikus vagy akkor inkább a web front-end mert ott legalább valamennyit hasznosíthatsz korábbi tapasztataidból. Nem 0-kor kell elkezdeni megtanulni azt, hogy hogyan kell felépíteni egy oldalt. Mi az, hogy bekezdés, szakasz, milyen alapvető tördelési fogalmak vannak. Sokan ott véreznek el, hogy nem képesek pl. arra, hogy észrevegyék, hogyha van egy kéthasábos elrendezés, sokkal jobban néz ki ha a betűk alapvonala a két hasáb között egyvonalba esik. Jártunk úgy, hogy ezt hosszasan magyarázni kellett a fejlesztőnek, hogyezt tessék megoldani. És van még jópár ilyen. Nyilván nem a front-end fejlesztő fogja megcsinálni a grafikai dizájnt (bár van nem egy eset, hogy de). De nem árt ha legalább érti, hogy mire gondol a grafikus, hogy le tudja programozni.
2022. ápr. 13. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!