Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell html ből átküldeni...

Hogy kell html ből átküldeni JS be számokat és kiszámolni és vissza?

Figyelt kérdés

Hogy írom be html be és küldöm át JS be és ott kiszámolja és visszaküldi a html kijelzőjére az eredményt?

Hogy kerül rá a v JS változóira a html rublikába írt szám, mi a kódja. Js ben milyen kóddal küldöm vissza az ott kiszámolt eredményt a HTML rublikába . A button gombot hogy tudom enterrel leütni? Vagy mit kell csinálni hogy ne buttonnal vigyük be a parncsot hanem enterrel?

2022. márc. 26. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Két input mező id-vel.

Onchange-re fogja a script átvenni a számokat és kiszámolni az összeget. Az id.value értek fogja tárolni ezt.

AddeventListener-er is meg lehet csinálni.

2022. márc. 26. 13:08
 2/5 A kérdező kommentje:

DE nem tudom megcsinálni segítst már hogy kell beírni?

<!DOCTYPE html>

<head>

<meta charset="UTF-8">

<link rel="stylesheet" href="összeado.css"type="text/css">

<title>Összeadás</title>

<script>

function gomb() {var szam1, szam2;

szam1+szam2;

}

</script>

</head>

<body>

<input id value >

<button oneclick="gomb()">Küldés</button>

</body>

</html>

2022. márc. 26. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
Azosztigen.
2022. márc. 26. 23:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem tedd fel ezt a kérdést még egyszer, toleráltabban, mert így nem fogsz választ kapni rá. Csak egy jó tanács: ne légy tahó, az minden értelmes válaszolót taszít. A "Segíts már" helyett "Kérlek segíts elindulni a feladatban, itt a kódom:" sokkal jobban hangzik.
2022. márc. 26. 23:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A button-nak illik id-t adni amúgy.

Hozz létre egy részt a HTML-ben, amelybe ki akarod íratni. Legyen ez a példa kedvéért egy div, mondjuk "ertek" id-val.

A scriptben lévő függvény végén szükséged van egy:

document.getElementById("ertek").innerHTML = szam1 + szam2;

részre.

Itt ugye az "értek" id-jú HTML elem innerHTML-jét (azaz a tartalmát) fogja megváltoztatni. Az új innerHTML-je pedig szam1 és szam2 értéke lesz.

+ Ugyanitt, csak úgy nem írunk olyat, hogy szam1 + szam2 --> Vagy kiiratjuk valahova, vagy az értékét eltároljuk egy másik változóban.

++ Ha két értéket akarsz neki, akkor a szam1-nek és szám2-nek fel kell vennie egy értéket.

Ehhez mondjuk két input mezőre van szükséged, amelyeknek van ID-ja.

Pl.: <input type="text" id="sz1"> --> Ez mondjuk szam1-et fogja felvenni. A scriptben ez úgy néz ki, hogy

var szam1 = document.getElementById("sz1").value;

Ugyanez kell szam2-vel is, csak más ID-val. Értelemszerűen a ("sz1") érték változik, ha te egy adott elemnek nem azt az id-t adod meg, mint most én a példámban.

+++ Leírnám, de múltkor kisebb bombát robbantottam, csak mert megoldottam itt egy házi feladatot :D Hajrá, sikerülni fog ;)

++++ Amúgy w3schools, ott mindent is megtalálsz. A google fordító is egész szépen fordítja, mivel elég egyszerű a nyelvezete, főleg ott, ahol te most szintben tartasz

2022. márc. 27. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!