Hogy kell html ből átküldeni JS be számokat és kiszámolni és vissza?
Hogy írom be html be és küldöm át JS be és ott kiszámolja és visszaküldi a html kijelzőjére az eredményt?
Hogy kerül rá a v JS változóira a html rublikába írt szám, mi a kódja. Js ben milyen kóddal küldöm vissza az ott kiszámolt eredményt a HTML rublikába . A button gombot hogy tudom enterrel leütni? Vagy mit kell csinálni hogy ne buttonnal vigyük be a parncsot hanem enterrel?
Két input mező id-vel.
Onchange-re fogja a script átvenni a számokat és kiszámolni az összeget. Az id.value értek fogja tárolni ezt.
AddeventListener-er is meg lehet csinálni.
DE nem tudom megcsinálni segítst már hogy kell beírni?
<!DOCTYPE html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<link rel="stylesheet" href="összeado.css"type="text/css">
<title>Összeadás</title>
<script>
function gomb() {var szam1, szam2;
szam1+szam2;
}
</script>
</head>
<body>
<input id value >
<button oneclick="gomb()">Küldés</button>
</body>
</html>
A button-nak illik id-t adni amúgy.
Hozz létre egy részt a HTML-ben, amelybe ki akarod íratni. Legyen ez a példa kedvéért egy div, mondjuk "ertek" id-val.
A scriptben lévő függvény végén szükséged van egy:
document.getElementById("ertek").innerHTML = szam1 + szam2;
részre.
Itt ugye az "értek" id-jú HTML elem innerHTML-jét (azaz a tartalmát) fogja megváltoztatni. Az új innerHTML-je pedig szam1 és szam2 értéke lesz.
+ Ugyanitt, csak úgy nem írunk olyat, hogy szam1 + szam2 --> Vagy kiiratjuk valahova, vagy az értékét eltároljuk egy másik változóban.
++ Ha két értéket akarsz neki, akkor a szam1-nek és szám2-nek fel kell vennie egy értéket.
Ehhez mondjuk két input mezőre van szükséged, amelyeknek van ID-ja.
Pl.: <input type="text" id="sz1"> --> Ez mondjuk szam1-et fogja felvenni. A scriptben ez úgy néz ki, hogy
var szam1 = document.getElementById("sz1").value;
Ugyanez kell szam2-vel is, csak más ID-val. Értelemszerűen a ("sz1") érték változik, ha te egy adott elemnek nem azt az id-t adod meg, mint most én a példámban.
+++ Leírnám, de múltkor kisebb bombát robbantottam, csak mert megoldottam itt egy házi feladatot :D Hajrá, sikerülni fog ;)
++++ Amúgy w3schools, ott mindent is megtalálsz. A google fordító is egész szépen fordítja, mivel elég egyszerű a nyelvezete, főleg ott, ahol te most szintben tartasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!