C++-ban hogyan tudok a standard library dátum típusával dátumot tárolni és kiszámolni az azóta eltelt időt?
Figyelt kérdés
2022. jan. 18. 17:33
1/2 anonim válasza:
Ha jól értelmeztem, hogy mit akarsz akkor így:
auto t1 = std::chrono::system_clock::now();
Sleep(1000);
auto t2 = std::chrono::system_clock::now();
int64_t elapsed_time_ms = std::chrono::duration_cast<std::chrono::milliseconds>(t2 - t1).count();
elapsed_time_ms 1000-nek kéne lennie, -1 pár ms megtörténhet a példával. Lemértem mennyi idő telik el a 2 timepoint között. (system_clock helyett lehet high_resolution_clock is, google a barátod, h miért :D)
Ha pedig fájlba akarod menteni, akkor én unix timestamp-ként mentemém el, ittvan rá példa: [link]
2/2 A kérdező kommentje:
Mondjuk 1987 óta eltelt idő kéne években megadva.
2022. jan. 18. 20:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!