Folyamatábra készítés?
Be kell kérni számokat, és amikor 3-nál kisebbet ad meg a felhasználó, ki kell írni, hány szám lett megadva.
Eddig jutottam: bekérek egy számot, aztán egy elöltesztelő ciklussal "elemzem" (?), de ötletem sincs, hogy kell kiszámolni, hogy mennyi szám lett megadva, ebben kéne segítség.
Ez egy hátultesztelő ciklus az én meglátásom szerint. (Persze, előltesztelővel is meg lehet oldani, és igazából mindhárom ciklustípus helyettesíthető előltesztelővel, csak nem biztos, hogy elegáns.)
A ciklus előtt még bevezetnék egy számlálót (le is nulláznám, főleg, ha olyan nyelven/környezetben írod, ami automatikusan nem inicializál), a cikluson belül pedig bekérném a számot, és megnövelném a számlálót 1-gyel. A bentmaradási feltétel, hogy a szám nagyobb vagy egyenlő, mint 3. (Vagy ha olyan nyelven írod, a kilépési feltétel az, hogy a szám kisebb, mint három.) Ezután pedig kiírod a számláló értékét.
Pszeudo-kódban:
Program Megszámol:
.....n = 0 (számláló)
.....ciklus
...........be: szam
...........n = n + 1
.....amíg szam >= 3
.....ki: n
Program vége.
Egyébként ez a megszámolás tétele. :-)
A folyamatábráz ide nehezen rajzolnám le (feltöltögetni meg most lusta vagyok), de szerintem ezek alapján nem nehéz.Én a Dia nevű szoftvert szoktam rá használni, de akár a PowerPoint is megteszi.
hát.. köszönöm a választ, de sajnos egy szót sem értek (a tanárunk semmit nem magyarázott el rendesen)
Mi az a számláló? És azért használok elöltesztelőt, mert arról tudom, hogy micsoda, a többit még nem sikerült megfejtenem :/
Azért ment a zöld :)
neked most megvan a ciklus ami addig pörög, amíg megfelelő számot nem kapsz, viyzont téged az érdekel,ez a ciklus hágyszor fut le
legyen egy extra változód a program elején, ami alapból 1re van állítva, és a ciklus végén ezt a változót mindig növeld eggyel
lényegében az első is ezt írta csak kicsit máshogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!