Ha emelt szintű informatika erettsegire keszulok arra melyik a legjobb programozasi nyelv?
Már bocs, de az elég modern nyelv.
A tobbi sem sokkal fiatalabb.
A JAVA-val te csak szopni fogsz, nem érettségizni, a C sharp nem ajánlott mert függősége van, a python-nak szintén vannak hátrányai, a C-t egy ilyen kezdő, mint te is, jobb ha nagy ívben kerüli.
A pascal egy logikus, világos, nagyon konnyen tanulható nyelv.
A legkisebb gondot garantáltan a pascal okozza, de tőlem megírhatod malbolge-ban is, szuahéli nyelven.
Ezt nem én írtam:
Tekintsük át a javasolt nyelveket összefoglaló listát!
Python
Az alapok elsajátításához teljesen megfelelő. Könnyű megtanulni, gyakran használják tudományos területeken is.
Pascal
Kevés utasításkészlettel rendelkezik és könnyű megtanulni. Jó alap lehet a Delphi programozás elsajátításához.
C
A mai modern programozási nyelvek őse. A legrégibb és legtöbbet használt programozási nyelv. Népszerű a hardverközeli programozásban. C programozás oktatás »
Java
Platformfüggetlen, az egyik legjobban keresett és megfizetett programnyelv. Folyamatosan fejlesztik, sok mindenhez használható.
C++
A C nyelv kibővített változata. Gyakori a játékfejlesztésben, de elsajátítása tanár mellett javasolt.
Eddigiekkel ne törődj...
Az érettségi feladatsor minden évben ugyanazokat a típusfeladatokat tartalmazza (fájlbeolvasás, listába szedés, ...), ezekhez legegyszerűbben a Java vagy C# tanulható meg. Amelyikben van aki tud segíteni/tanít, azt válaszd amúgy...
Java:
public class HelloVilag {
public static void main(String[] args) {
System.out.println("Helló Világ!");
}
}
----------------------
begin
Write('Hello Világ!');
end.
kérdező ne hallgas a 1,5 pipásra csak trollkodik és vitázik nagyon goromba stílusban
amugy szerintem erdemes lehet c# ban fel keszulnod
Kedves 1,5-es. Én biztonságkritikus környezetben vagyok fejlesztőmérnök. Ezen felül már 2 embert felkészítettem érettségire, amin sikeresen teljesítettek. Kétlem, hogy hülyeség lenne, amit írnék, és a munkám alapján azt is kétlem, hogy nincs tudásom, csak marhaság elképzelés...
A világon több száz járműven fut az a szoftver amit én írtam...
A válaszadási hasznossági százalékom is azt mutatja, hogy engem hasznosabbnak ítélnek, téged meg abszolúte nem.
Szóval ha a kérdező nekem hinne, tartom magam a tegnap 22.49-es válaszomhoz, hogy java vagy C# a legkönnyebb.
Egyébként, bizonyíthatsz, ha nagyon akarsz.
Kiválasztunk egy-két random érettségi feladatot, te megírod Javaban én pascalban és a sorok száma majd eldonti a kérdést.
Ehhez kérlek készíts elő 100 000 ft-ot és én is így fogok tenni.
Egy ügyvédnél helyezd a pénzt letétbe és küldd meg nekem privátban az ügyvédd telszámát.
Nyerhetsz így, bő másfél órai befektetéssel százezer forintot.
A dicsőség mellé.
Mert szerinted attól könnyebb a program, hogy kevesebb sor?
Szomorú hírem van, a Java nem soronként, hanem kiértékelési pontokként halad, egyetlen sorba is bele tudok írni 80ezer karakternyi kódot... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!