Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy oldjam meg címek kerület...

Hogy oldjam meg címek kerület alapján keresését Springben?

Figyelt kérdés

Egyetemi feladatra csinálok web alkalmazást és szeretnék egy olyan funkciót adni, hogy meg lehet adni a címet és kerület alapján keresni.

Eddig a cím, csak egy sima string az Ingatlan osztályban.

Első gondolatom az volt, hogy akkor lesz egy Cím osztály, ami one to one kapcsolatban van az Ingatlan osztállyal és lesz egy Kerület osztály, ami onetomany-ben van az Cím-el.

Ez a legjobb megoldás?

Vagy esetleg van valami külső API, amivel letudom kérdezni az összes Budapesti kerületet és a Cím osztályban csak egy extra String-ben tárolom el a kerületet?

Csak azért kérdezem, mert ezzel a módszerrel könnyen bővíthető ha mondjuk meg akarom csinálni, hogy az egész ország minden városának, minden kerületének és minden utcájának adjon adjon javaslatot cím megadásnál.

Vagy rosszul gondolom? Lehet orbitálisan nagy hülyeség :D a kérdés kiírása előtt kb 2 percen gondoltam erre.

Esetleg ezeken kívül van más opció?

Hogy oldanátok meg? Mi lenne a helyes megoldás?

2022. márc. 1. 23:31
 1/3 anonim ***** válasza:

A kulcsszó: irányítószám.

Az alapján behatárolható a kerület is.

Ha az első számjegy 1-es, akkor Budapest.

A második és a harmadik számjegy együttesen megadja a budapesti kerületet.

Bővebben lásd: Magyar Posta (van letölthető táblázat): [link]

2022. márc. 1. 23:59
 2/3 A kérdező kommentje:

Szerintem rosszul fogalmaztam meg a problémát.

Közben át fogalmazódott bennem.

Pl.: itt az ingatlan.com

[link]

Itt a keresőben meg lehet adni, hogy V. kerületben keressen.

A Markó utcában stb... és automatikusan feldobja az opciókat, amikor írod hogy "Mar" az össze olyan utcát ami "mar"-al kezdődik.

Nekem nem ilyen szofisztikált kell.

Inkább az, hogy pl.:

Van 2db select input és egy search bar és mondjuk az első select inputnál a várost ki lehet választani és a kiválasztott várostól függően a második select inputnál az adott városhoz tartozó kerületet.

Ha meg nincs kerület a városban, akkor nem lehet választani kerületet.

Ehez meg nem akarnám adatbázisba egyenként insertelni az adatokat.

Erre létezik valami külső Api, amit az Angular frontendből megtudok hívni?

Vagy az a válasz, hogy egy ehez hasonló Excel táblázatból valahonnan be kell integrálnom az adatbázisba vagy az excelből kell backenden keresnem és saját rest api-t csinálni hozzá?

(Ami így leírva kellemetlennek tűnik :D )

Szóval inkább egy api érdekelne.

Pl.: A googlenek nincs valami ilyesmire? A google maps elvileg ismeri az ilyen adatokat.

2022. márc. 2. 00:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Ja és a keresést én saját adatbázisban elmentett címek között tenném, tehát ez a választgatás inkább csak a Cím regisztrálásánál kell (amikor a felhasználó létrehozza az adatbázisban a címet) és a keresésnél hogy azt tudja mondani, hogy a 9. kerületben dobja ki az össze elmentett címet az Angular frontendben.

(Ez egy ingatlan portál szerűség lenne majd a későbbiekben. Vagyis azt imitáló egyetemi semmiség)

2022. márc. 2. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!