Támogatod az open-source elképzelést?
Figyelt kérdés
2022. febr. 28. 12:37
A kérdező szavazást indított:
Vannak saját open-source projektjeim.
Vettem már részt open-source projekt fejlesztésén.
Nem támogatom az elképzelést.
Nincs időm ilyenekre.
25 szavazat
1/9 anonim válasza:
sok esetben hasznosabb lenne, de persze van előnye a zárt forráskódnak is
2/9 anonim válasza:
Bizonyos programok esetén kifejezetten hasznos, de valahogy az az érzésem, hogy egyre kevesebben értenek hozzá igazán, mert egyre többről tudunk egyre kevesebbet, a programozásnak-fejlesztésnek is sok ága van már.
3/9 anonim válasza:
Teljes mértékben támogatom, vannak saját open source projectjeim is (magamnak csináltam, de miért ne legyen publikus, hátha más talál benne vmi hasznosat, amire épp szüksége van) és vettem is részt már open source project fejlesztésében.
Utoljára a qBittorrent-be szerettem volna belepiszkálni, de annyi szrt felkell rakni a buildeléshez, hogy inkább elengedtem :D
4/9 anonim válasza:
Ez mindig is létezett, és mindig is létezni fog. Egy rakás helyen megvan az előnye, meg a hátránya. És ami ma különösen fájó, hogy sokan keverik az open source, és a free szoftver fogalmakat. Ezből még lesznek problémák. Az open source az egy jó dolog, ha arra van használva amire való.
5/9 Tom Benko válasza:
Támogatom, de projektjeim nincsenek. Hozzájárulásom van.
6/9 anonim válasza:
A támogatást itt hogy kell érteni?
- Aktív fejlesztői munkával,
- anyagilag,
- lélekben drukkolok neki..
Én a harmadik kategóriába tartozom.
7/9 A kérdező kommentje:
Fejlesztői munkával.
2022. márc. 1. 20:02
8/9 anonim válasza:
Támogatom, sok FOSS programot használok, hozzájárulásom sajnos még nincs, túl csekély a programozói tudósom ahhoz még, de ha tudnék szívesen segítenék pl GIMP-nek, stb... Főleg inkább olyanoknak ahol kevesebb a hozzájáruló.
9/9 anonim válasza:
Támoganám, a tudnám! De addig is lelkes felhasználója vagyok jópár projektnek, több esetben sokkal jobbak mint a zárt forrásúak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!