Junior interjúra behívnál-e valakit akinek semmilyen papírja nincs a programozásról, de komoly saját projektjei vannak?
Maradjunk inkább a valóság talaján. Téged nem szivattak az egyetemen a világon semmivel.
Amit ide behazudtok, az a kisebbrendűsági komplexusotokból, vagy a kivagyiságotokból eredő hülyeséghalmaz, vágyálom.
Érdekes, hogy én nem találkoztam olyanokkal, amilyeneket te leírsz. Találkoztam viszont jó képességű amatőrokkel, akik, mivel a vonzódásukon túl volt eszük is, felismerték, hogy ennek a szakmának van mélysége, hogy ebben a sok érdekesség, sok olyasmi van, aminek az elsajátítására onerőből jószerivel képtelenek, így ezek az emberek meg is célozták valamelyik egyetemet vagy legalább a Gábor Dénes főiskolát, már amelyiknek volt érettségi bizonyítványa, mert amelyiknek nem, az be- vagy visszairatkozott, legalább estire a gimnáziumba.
Hogy bizonyos ismeretanyagot elsajátítson valaki, ahhoz bizonyos időmennyiség kell. Ha az egyetemi kozegben ez az idő három év, akkor otthon még tobb.
Azt is tudnod kellene, már ha nem kamuznál, hogy a fenti listához rendelhető problémahalmaz zomében matematikai úton, a matematika eszkozeivel oldható meg, legalábbis eredményesen, az elvárt színvonalon. Aki meg ennek a tudásnak híján van, az legjobb esetben is csak kontár munkát fog végezni, de jellemzőbb, hogy még a megoldandó probléma megértéséig sem jut el.
Ezen a tényen nem változtat az sem, hogy vannak mérnoki pozíciók, státuszok, ahol gyakran olyan tevékenység folyik, amit képes ellátni egy kevésbé kvalifikált, de készség szintjén arra a feladatra megfelelő ember is. A gond általában ott van, hogy az efféle is csak addig tudja helyettesíteni a mérnokot, amíg a felállás komolyabban meg nem változik. Mert ha igen, akkor rogton kilóg a lóláb.
És ezt a cégek is pontosan tudják, ti meg élhetitek tovább a vágyálmaitokat, nyomhatjátok be ide és máshova is a hülyeségeiteket.
A főkérdésre válaszolva:
Akinek nincs semmilyen szakirányú végzettséget igazoló papírja, annak nem lehetnek komoly projektjei sem.
"Akinek nincs semmilyen szakirányú végzettséget igazoló papírja, annak nem lehetnek komoly projektjei sem."
Szerintem lehetnek komoly projectjei.
A bátyám végzettsége kémikus volt, de átnyergelt a programozásra és nagyon komoly projectjei voltak, sokat keresett velük. Sajnos 49 éves korában 2007-ben távozott közülünk. Munkahelyén azóta sem tudták pótolni megfelelően.
Szerintem első lépésben határozzuk meg, hogy mi számít komoly projektnek. Anélkül a vita meddő.
Lehet egy projekt 50-70 ezer soros, de kérdéses, hogy ez komolynak számít-e ha szinte bárki képes reprodukálni?
Egy vállalati SAP jellegű rendszer már pedig lehet ilyen.
A komolyság valahol ott kezdődik, hogy valaki képes arra, hogy három műhold által sugárzott jelből meghatározza a vevőegység pozícióját.
Pláne, ha ezt a challenge-et from scratch kezdi, tehát ő határozza meg a szükséges kontrollert is a feladathoz. Ami ugye nem lehet se túl nagy, mert akkor drága és sokat fogyaszt, se túl kicsi mert akkor meg alkalmatlan a feladatra.
Hogyne, a GPS-t, meg hasonló fejlesztéseket mind szántóvetők fejlesztették, igaz?
Tudnám, hogy mi a faxért ugat bele ilyesmibe olyan valaki, aki a felsőoktatásnak kozelében nem járt soha? Hallomásból tájékozódik, jobbára olyan tanulatlan mitugrászoktól, mint amilyen ő maga is.
Nézz korül itt: [link]
Vagy itt: [link]
Meg itt: [link]
"Ha jártál volna, akkor tudnád, hogy ezeket sem a felsőoktatásban tanultak alapján fejlesztették."
Akkor segíts már ki engem, tudatlant, mégis HOL tanulták azt ami alapján ezeket megtervezték és megépítették???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!