Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pi4-en lehet olyat beállítani,...

Pi4-en lehet olyat beállítani, hogy kívülről a DDNS cím látszódjon?

Figyelt kérdés

Tehát fix IP-n akarok kommunikálni. A DDNS cím pedig egy fix IP, szóval lehetne valahogy, hogy az eszköz azt kommunikálja a külvilágnak, hogy „ez az én IP-m”?

Az megvan, hogy ennek lehet hátránya akkor, amikor IP címet vált a szolgáltatóm, és ilyenkor kieshet egy kis idő (elvileg percenként ellenőrzi a DDNS szolgáltatóm az IP címemet). Nekem ez nem gond, nem kell ennnyire folyamatos kapcsolat (5-8 perc is kieshet akár). Fontosabb, hogy legyen egy ingyenes statikus IP címem.

Főleg azért tetszene ez a megoldás, mert az adatforgalom végül nem megy keresztül a DDNS szerveren, hanem az csak megmondja, hogy igazándiból „nem erre a címre kéne küldened a cuccodat, de megmondom hova”. Igaz?

Míg egy VPN-nél a teljes adatforgalom a VPN szerveren is átmegy?

(Meg ott úgy láttam, hogy fix IP-hez előbb bérelj egy VPS-t fix IP-vel, ami beállítasz egy VPN szervert, aztán ahhoz tudnál csatlakozni... nem jó ez, ingyeneset keresek. Szolgáltatói fix IP szintén pénzes.)

2022. febr. 16. 13:08
 1/3 anonim ***** válasza:

szerintem nem vagy tisztában mi az a DNS, IP, Domain, Programozás, talán a Port és NAT is szóba jöhet........

szóval mit is szeretnél?

váltakozó (dinamikus) IP-d van és szeretnéd elérni mindig az otthoni gépet kívülről egy fix elérés megadásával?

pl pistaotthon.hu címen

2022. febr. 16. 13:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az elsőhöz, inkább azt írd le, hogy mit szeretnél, mert ebből a katyvaszból csak az derül ki, hogy nem vagy tisztában az általad használt szavak jelentésével.
2022. febr. 16. 13:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Jah, kevered it a dolgokat.

Amit szerintem akarsz az egy hostnév a szolgáltatódtól kapott IPhez, ami néha váltizik, tehát módosítani kell hogy hova mutasson az adott hostnév.

Ezek a ddns bejegyzések általában elég könnyen frissíthetőek, pl. csak egy url meghívásával, pl:

[link]

Amit betehetsz pl egy cron job-ba és olyan gyakran hívod meg amilyen gyakran akarod. (Persze azért érdemes elolvasni a felhasználási feltételeket, nehogy kititlsanak, ha másodpercenként többször akarnál frissíteni...)

Persze ez ddns szolgáltató függő lehet. Nem nagyon linuxozok, de gondolom van millió ilyen kliens.

Egyébként a routeredben nem lehet beállítani egy ilyen szolgáltatót? Általában szokott ott lehetőség lenni rá.

Nekem pl a telekomtól kapott routerben be lehet állítani, de van egy saját is amin OpenWrt fut.. arra is van kliens... sőt van egy HikVision kamerám, abban is be lehet állítani. Általában egy listából kiválaszthatod a támogatott DDNS szolgáltatókat és csak a felahsználonevet és jelszót kell megadnod, na meg a hostnevet.

2022. febr. 16. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!