Hogyan lehet beállítani Dinamikus DNS-t (DDNS-t)?
Szia.
Ha a routered nem kezeli a DNS-t akkor próbáld meg igy :
Regisztrálsz itt : [link]
választasz egy "domaint" magadnak.
Aztán letöltöd a windowshoz való update programot, ami a gépedet mindig átirányitja a regisztrált domain név ip-jére, igy azzal mindig tudsz a gépedre hivatkozni, és nem érdekes, hogy éppen milyen ip-d van : [link]
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
Milyen szerverekről van szó ?
Nem kell esetlegesen egy két portforwardingot megejteni ?
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
Értjük, sőt ezt már hamarabb is értettük, hogy a routered nem támogatja a dinamikus DNS-eket.
Leriom, szerintem mit kellene csinálnod ahhoz, hogy menjenek a szervereid (elvileg ebből már elvégeztél egy két lépést). Sőt akkor is el kell végezni egy pár lépést a lenti listából ha a routered támogatná a DDns-t (szerintem 2.b. lépéstől kell ilyenkor folytatni - DDNs támogatás esetén)
1. Regisztrálsz noip-n vagy freedns-en egy "domaint" magadnak. (legyen ez most pelda.noip.com)
2.a. Letöltöd a regisztrált dns szolgáltató programját és elinditod (ha azt szeretnéd, hogy minden inditáskor automatikusan induljon, akkor behúzod az inditópultba).
2.b. Leelenőrzöd, hogy a program ázirányitotta-e a géped IP cimét, a regisztrált "domain"-re. Elvileg a system trayban midkét program ikonját megtalálod. (pinget is használhatod : ping pelda.noip.com)
3. A ruoteredben beállitod a szerverekhez tartozó portokat portfowardhoz (midkét szerverhez kell port legalább is a google ezt irta, úgy hogy ezt a portfowardot nem tudod kihagyni, ha kihagyod nem fognak működni a szervereid, azt, hogy melyik szerverhez milyen portot használsz azt be lehet valahol állitani elvileg a szerverek telepitési leirásában benne kell, hogy legyen).
4. Elinditod a szervereket a gépeden. (gondolom telepitve vannak, ha nincsennek akkor még telepiteni is kell őket, és beállitani a portokat, hogy azokat a portokat használják a szerverek amiket portfowardoltál a routeredben.)
5. Kipróbálod egy másik gépről, hogy rátudsze-e menni a szervereidre, az eléréshez használd a regisztrált "domaint" és a port számot (például 5555 és ez a port portfowardolva van a gépedre), tehát böngésző cimsora és beirni : pelda.noip.com:5555, természetesen a másik szervehez másik portot kell beállitani és port fowardolni.
6.a. Ha megy akkor megosztod az elérést a portszámmal együtt azok között akiket szeretnél meghivni a szerveredre : pelda.noip.com:5555
6.b. Ha nem megy, akkor a hibejelenség leirásával, vagy a hiba számával a googléban keresel vagy megfelelő fórumokon kérdezel.
Szerintem ennyi.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!