Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit gondoltok a Udacity-s...

Mit gondoltok a Udacity-s blockchain nanodegree kurzusról? Érdemes elvégezni?

Figyelt kérdés

[link]

A blockchain az a terület, ami a szakmán belül legjobban érdekel és szeretnék is ilyen jellegű munkát a jövőben (jelenleg Java backendes vagyok, kb 1 éve teljes állásban, előtte 3 évig részmunkaidőben beágyazott rendszerekkel foglalkoztam leginkább C-ben). Alapismereteim már vannak, írtam is egyszerű smart contract-ot de szeretnék igazán mélységében belemerülni a témába és úgy érzem szükségem lenne valami konkrét kitűzött mérföldkőre.

Ez a kurzus pont annak tűnik, amit keresek. 4 hónapos, elég intenzív és a projektmunkákat mentorok értékelik. Olvastam jópár értékelést, úgy tűnik minőségileg mindenképp ott van, és persze a CV-ben is jól mutatna a cert. Borsos az ára, alapból 1350 dollár de jogosult lennék elég nagy kedvezményekre és van bőven megtakarításom szóval nem vágna földhöz. (A munkahelyem nem hiszem hogy kifizetné, nincs még csak távolról idekapcsolódó projekt se a cégnél.)

Arra lennék kíváncsi, úgy általában megérik-e ezek a fajta kurzusok? Van-e esetleg személyes tapasztalatotok akár ezzel a kurzussal, akár a Udacity-vel általában? Minden észrevételt előre is köszönök.

2022. febr. 16. 09:11
 1/6 anonim ***** válasza:
12%
A bitcoin open source, letoltod es tanulmanyozod. Nem fizetnek ezert penzt. Nehogymar penzert adjak el nekem az ingyenes open source tudast.
2022. febr. 16. 09:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Blockchain != bitcoin, sőt blockchain != kriptovaluta. Elkezdeni böngészni egy kódot amiről magas szinten csak úgy-ahogy értem mit csinálna nekem nem tűnik a legjobb kezdőlépésnek.
2022. febr. 16. 09:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Nincs tapasztalatom vele, se bármilyen más online kurzussal, de ha neked ez a fajta tanulás fekszik, akkor hajrá. Az értékelésekben szerintem megbízhatsz.

Én személyesen az autodidakta tanulást preferálom, főleg mivel a kriptó-szférában a nagyon jó minőségű dokumentáció a jellemző, sok példával és tutoriallal, legyen az Solidity, dApp frameworkök, blockchain API-k, tehát messze nem arról van szó, hogy a kurzus egyetlen alternatívája a kódböngészés lenne. De ha jobban szeretsz keretek között tanulni, vagy gyorsabban megy, ha vezetik a kezed, akkor nem érdemes ezen spórolni.

2022. febr. 16. 10:15
 4/6 anonim ***** válasza:
13%
Robbanómotor != BMW, sőt, robbanómotor != személygépjármű, mégis, ha van egy műhelyed meg egy szétszedhető bmw-d, elég sok ismeretet szedhetsz össze otthon is.
2022. febr. 16. 12:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jó ötlet egyébként az open source projektek tanulmányozása is, nem kötözködni akartam, algoritmusokra konkrét példákat találni pl tökéletes, csak tanulási módszerként nehezen tudom elképzelni.
2022. febr. 16. 13:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Mit open courses cryptocurrency, eloszor azt csináld meg.
2022. febr. 16. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!