Egy programozói gyakornoki álláshoz milyen szinten kéne lennem?
PTI szakon vagyok most 4. féléven, de a várható csúszások miatt gondolkozom hogy átmegyek levelezőre következő félévben hogy hétköznap tudjak dolgozni, mert így előreláthatóan 1 - 1,5 évet fogok csúszni.
Már több mint 2 éve tanulok programozni, de így sem érzem azt hogy meg lenne a kellő tudásom egy gyakornoki munkára. Pedig még fél éve össze tudtam rakni Javaban egy egyszerűbb platformer játékot, amire jegyet kaptam. A kódot amit írtam abból értek mindent, de hasonlót sem tudnék írni most. Lassan 3 hónapja nem programoztam semmit és olyan mintha újra kéne tanulnom mindent.
6 hónap alatt fel lehet készülni egy alap/kezdő szintről, egy olyan szintre amivel már van esélyem jelentkezni valahova? Szerintem a CodeWarsos és hasonló feladatokkal karban tudom tartani magam valamennyire, de ettől még nem lesz valakiből jó programozó.
A gyakornokságnak épp az a lényege, hogy tapasztalatot szerezz, a munkaadó itt nem azt várja el, hogy elvidd a hátadon a projektjét, hanem ideális esetben azt hogy most kb kiképeznek maguknak aztán diploma után majd dolgozhatsz náluk. Ha össze tudtál rakni egy egyszerű platformert, az szerintem már mutatja azt hogy van fogalmad a programozásról és hogy van benned potenciál. Tekintve az egyetemi oktatás jellegét és minőségét, ennél többet nem is nagyon lehet várni 4 félév után szerintem. Gondolj bele, valahogy minden szaktársad szerez gyakornoki állást, és nem hinném hogy annyival többet tudnának nálad.
Egyébként csak zárójelben, hidd el ha egyszer meg tudtad írni azt a platformert, meg tudnád megint. Csak fel kell eleveníteni a tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!