Megrendeltem Jon Ducket Javascript & jQuery, illetve HTML + CSS könyvét. Lehet már elavult?
Szóval nagyon kezdő vagyok. Épp csak elkezdtem tanulgatni. Azt viszont tudom, hogy a JS egy új verziója 2015-ben jött ki, rengeteg újdonsággal. A fent említett könyvet 2014-ben publikálták. Lehet le kellene mondanom a rendelést? Túl elavultak már a könyvek? 18.500 forint volt.
Úgy gondoltam 2 könyvért ez nagyon megéri.
Azért ugye tanulok majd belőle hasznos dolgokat, vagy tényleg valami újabb könyvet kellett volna keresnem?
Maga a könyv - elnézve az archive.org-on elérhető példányát - egy szép képeskönyv. Ha vizuális típus vagy és szereted a könyveket (fizikai valójukban), akkor egyfajta "gondolatébresztőnek" jó lehet.
A Javascriptből például 2015 óta évente jöbbek ki új változatok:
de az alapjai azonosak, így nem kell kidobni a régi ismereteket (hasonló a helyzet a HTML-lel és CSS-sel is).
De ha tanulni akarod ezen nyelveket, akkor az interaktív, feladatmegoldó gyakorlást javasolnám - a passzív olvasgatás/videónézés során nem rögzülnek kellőképpen az ismeretek.
Ilyen online, interaktív gyakorlóoldalak példának okáért:
* [link]
* [link]
arra jó, hogy a régi dolgokat megtanuld és sok fontos alapot mellé ami még mai napig így működik
viszont 18.500-at erre a 2 könyvre szerintem nem éri meg, ha mondjuk 3-4000 lett volna még talán azt mondanám belefér
sokan már a JQueryt is elavultnak tartják, ha naprakész frontendet akarsz, akkor megéri a HTML CSS JS után Bootstrappel foglalkoznod és Vue/Angular/React-al (valamelyikkel a 3 közül, Vue a legegyszerűbb)
Frontendnél inkább a naprakész dolgokat éri meg ismerni főleg és a régebbieket csak említés szinten, vagy ha egy adott projekt megköveteli. Azért, mert ugye a mai böngészők ezek szerint jelenítik meg a felületet és ezek az ismeretek a kezed alá dolgoznak, sokat segíthetnek a munkádban, ha pl Bootstrappel raksz össze felületet.
Ha nagyon érdekel a frontend, akkor responsive megoldásokat éri meg tanulni és amennyire lehet olyan oldalt csinálni ami minden böngészőben megállja a helyét.
én pl w3schoolt szoktam nézni, ha valamire épp rákeresek, vagy újat akarok tanulni
youtube videók is hasznosak lehetnek, néha még a magyarok is
Ha nagyon megy az angol(ami amúgy ajánlatos)
Akkor havi 39 dollárért ezt ajánlanám
Nyílván ha havi 1 videó erejéig foglalkozol vele ez nem éri meg, mert havi szinten ennyi.
De kíváló szakmai emberek még kiválóbb oktatásával találkozhatsz, és a legmélyebb szintekre is lemegy.
Az alapokat át tudja adni, arra tökéletes.
Egyébként azt tudom mondani mint a hatos. Az Udemy kurzus az egyik legjobb mód az autodidakta módon való fejlődéshez. Programozni csak úgy lehet megtanulni ha közben gyakorolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!