Lenne két java programom GIT -en amit pályakezdő referenciának szánnék. Valakinek,aki legalább néhány éve dolgozik már lenne kedve megnézni és véleményezni?
Git linket privát üzenetben küldöm!
Az érdekelne,hogy így ebben a formában van e értelme már csatolni mint PÁLYAKEZDŐ referenciát? Ha úgy találod, hogy egy kalap xyz akkor is egy kicsit bővebb kifejtést kérnék,hogy tudjam miért.
a Controllerben azt a sok if-es részt a gomb eseménykezelőknél kicsit szépíteném, akár guard feltételekkel és inkább rövidebb kódokat raknék oda be és beszédes függvény nevekkel ellátva kiszervezném
szintén a Controllerben a függvények között egy class...hát az meglepett :D
kommentet nem nagyon láttam benne amik meg voltak azok ilyen benne felejtett dolgoknak tűnnek
az elején fel sem tűnt ez:
FileProcessor f = new FileProcessor();
az utolsó eseménykezelő függvényt nézve láttam, hogy "f.valami" és néztem, hogy honnan jött ez az "f"
azért beszédesebb neveket használnék ilyen helyzetben, mert ha mondjuk 2 sorral fölötte van az még okés, de hogy ott fent
a private-public... kulcsszavakat is kitenném mindenhol
a vakcinainfonak a Main-jében az a TODO befigyel :)
az, hogy a vakcinainfo metódusai szépen el vannak látva kommenttel az IDE-nek (vagy doksinak generálónak) az szerintem pozitív dolog
return !(fromPage <0 ) && (toPage > lastPage) ? false : true;
itt a ternáris operátor felesleges, a kiértékelt feltételt is vissza tudnád adni
// TODO: error message!
VakcinaInfoParser.java-ban azért befigyel szintén
d:/vinfo.db
ezt a fájl elérést azért kiszervezném, nagyon nem szép így beégetve, akár argsba bemenő paraméter (persze ellátva alapértelmezett paraméterrel, ha nem ad be a felhasználó semmit) vagy a program mellé raknám inkább
most így hirtelen pár fájlt átnézve ezeket találtam
Én egy újabb jelentkező vagyok.
Csak egyetlen fájlt néztem meg, a Categories.java-t, de hgoy 22x le van másolva ugyanaz a kód az sztem szörnyű. Alatta az az óriási switch se szép. Mért kell, a már úgyis be akartad ralni egy tömbbe a betőket? Használhatnád azt.
Egyébként gondolom nem is működik, hiszen ezt írtad:
int[] i = new int[1];
És mégis teszel értéket az 1-es indexbe is.
Illetve mindig egy olyan többel térsz vissza amiben 2 szám van... N és N+1.. ez így sztem felesleges, mért nem elég visszaadni az egyiket?
Szóval ezt az osztályt teljesen refaktorálni kellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!