Jó ötlet-e a szakdolgozatomat publikusan elérhetővé tenni GIT-en?
Egy komplett webappot fejlesztettem szakdolgozatként és arra gondoltam, hogy referenciaként kitenném publikusan GIT-re és csinálnék belőle egy live demo-t is. Jó ötlet ez így, van-e értelme?
Arra is gondolok, hogy a szakdolgozatomat így pl GPL licenc alá kell tennem, az befolyásol-e bármit is (pl. az egyetem szempontjából nem gond-e)?
9, te csak kovetkeztetsz, tévesen és ezt gondolod igaznak.
"A Szabályzat 4.§. (1) pontja előírja hogy „Az Egyetem szervezeti keretei között folyó, az Egyetem közalkalmazottai által
közalkalmazotti jogviszonyuk keretében, vagy alkalmazotti szellemi alkotásként, illetve szerződés alapján harmadik személy
által vagy közreműködésével végzett – ideértve az Egyetem közalkalmazottai által közalkalmazotti jogviszonyukon kívüli,
külön erre irányuló szerződés alapján, vagy az Egyetem hallgatója által vagy közreműködésével végzett - alkotómunka
eredményeként létrejövő szellemi alkotáshoz fűződő valamennyi jog kizárólagosan – jogszabály vagy szerződés ettől
kifejezetten eltérő rendelkezése hiányában – az Egyetemet illeti meg.”
Az egyetem saját maga jogosult eldönteni, hogy élni kíván-e a szellemi alkotásokhoz kapcsolódó jogokkal, vagy-e
jogokról lemondjon az alkotó javára. Az egyetem ugyanis először megvizsgálja a szellemi alkotást, majd dönt annak
jogi helyzetéről, nyilatkozik arról, hogy igényt tart-e rá, illetve azt hasznosítani kívánja-e"
Kicsit rendezettebben:
A Szabályzat 4.§. (1) pontja előírja hogy
„Az Egyetem szervezeti keretei között folyó, az Egyetem közalkalmazottai által közalkalmazotti jogviszonyuk keretében, vagy alkalmazotti szellemi alkotásként, illetve szerződés alapján harmadik személy által vagy közreműködésével végzett – ideértve az Egyetem közalkalmazottai által közalkalmazotti jogviszonyukon kívüli, külön erre irányuló szerződés alapján, vagy az Egyetem hallgatója által vagy közreműködésével végzett - alkotómunka eredményeként létrejövő szellemi alkotáshoz fűződő valamennyi jog kizárólagosan – jogszabály vagy szerződés ettől kifejezetten eltérő rendelkezése hiányában – az Egyetemet illeti meg.”
Az egyetem saját maga jogosult eldönteni, hogy élni kíván-e a szellemi alkotásokhoz kapcsolódó jogokkal, vagy-e jogokról lemondjon az alkotó javára. Az egyetem ugyanis először megvizsgálja a szellemi alkotást, majd dönt annak jogi helyzetéről, nyilatkozik arról, hogy igényt tart-e rá, illetve azt hasznosítani kívánja-e.
Na húzz el gyorsan a birkaságaiddal, te ostoba senki.
Attól hogy te a buta fejeddel kitalász valamit, az még nem lesz igazság, pláne nem lesz jog, én meg nem a google-re támaszkodtam, hanem egy szakjogász által írt tájékoztatóra. Pláne, hogy te magad is abból próbálsz a f@szfejkedésedhez igazolást nyerni.
Barátod neked a falusi birka, az.
Igen pontosan az első találat pdféből másoltad ki szó szerint, ami oda volt írva, de ahelyett, hogy az egészet elolvastad elfogadtad az első pár modatot validnak ... :)
A stílusodon, meg ebből a káromkodásból teljes mértékben látszik, hogy nem lehet sokat adni a szavaidnak. Szia barátom. :)
"de ahelyett, hogy az egészet elolvastad elfogadtad az első pár modatot validnak ... :)"
Nem, kedves kócsag, a külonbség annyi, hogy én tanultam jogot, te meg nem. Így tudom értelmezni a jogi normaszoveget és veled ellentétben, képes vagyok egy-egy joghelyzet megitélésére.
"Ez összhangban áll a Szabályzat 3.§. (1) bek-ben foglaltakkal, mely a szabályzat személyi hatályáról rendelkezik, vagyis arról, hogy kikre lehet alkalmazni a jogszabályt. A b) pont szerint a személyi hatály kiterjed az egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló azon személyekre, akik külön nyilatkozattal a Szabályzat rendelkezéseit magukra nézve kötelezőnek ismerték el A nyilatkozatot egyébként a szabályzat 1. számú melléklete melynek lényege, hogy a hallgató a nyilatkozat aláírásával kijelenti, hogy az Egyetem Szellemi Tulajdon-kezelési Szabályzatának rendelkezéseit megismerte, azt elfogadta, és annak rendelkezéseit magamra nézve kötelezőnek ismerte el."
"hogy én tanultam jogot"
Nem látszik. Tanulj még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!