Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Jó ötlet-e a szakdolgozatomat...

Jó ötlet-e a szakdolgozatomat publikusan elérhetővé tenni GIT-en?

Figyelt kérdés

Egy komplett webappot fejlesztettem szakdolgozatként és arra gondoltam, hogy referenciaként kitenném publikusan GIT-re és csinálnék belőle egy live demo-t is. Jó ötlet ez így, van-e értelme?

Arra is gondolok, hogy a szakdolgozatomat így pl GPL licenc alá kell tennem, az befolyásol-e bármit is (pl. az egyetem szempontjából nem gond-e)?

2022. febr. 6. 16:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg az egyetemet, hogy mik most az aktuális szabályok. Mert ez egyetemenként eltérő.
2022. febr. 6. 16:35
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

"pl GPL licenc alá kell tennem"

nem tudom, az egyetemen milyen szabályok/megkötések vannak, de a GPLnél

ha valaki módosítja, akkor nem kell publikálnia a kódot, mivel nem a felh. gépein fut a cucc, webapphoz inkább az AGPL való

én jobban preferálom a MIT license-t, ott kevesebb a megkötés és rövidebb is

[link]

2022. febr. 6. 16:51
 3/22 anonim ***** válasza:

Én következő félévben csinálom a szakdogát, bennem eddig egyértelmű volt, hogy felrakom githubra.

Tudom off topic és nem erről szólt a kérdés, de a kérdezőnek is érdekes lehet.

Milyen negatív következményei vannak ha valaki felrakja a szakdogátját a githubra?

Pl.: utólagosan visszavonhatják a diplomát, ha valaki lemásolja a szakdogádat?

2022. febr. 6. 17:14
 4/22 anonim ***** válasza:
3: Ilyenkor az időrendiséget nézik. Elég gyorsan ki lehet ma már deríteni, hogy ki volt a forrás és ki másolt kiről.
2022. febr. 6. 17:37
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen negatív következményei vannak ha valaki felrakja a szakdogátját a githubra?"

Nem tudom, ma hogy van, de régen a szakdolgozat bizonyos jogai, a szerzői jogot kivéve a képzést biztosító intézmény tulajdonába kerültek.

A felhasználáshoz, de még a publikáláshoz is engedélyt kellett kérni.

2022. febr. 6. 17:42
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
5: Ezért írtuk, hogy meg kell kérdezni az egyetemet.
2022. febr. 6. 17:43
 7/22 anonim ***** válasza:
Alapból, ha nincs titkosítva a szakdolgozat, akkor mindenki számára nyílvános. Tehát én bemegyek valamelyik egyetemre és kikérhetem bárki szakdolgozatát. Szóval, ha nem titkosított szó nélkül felteheted, főleg hogy a te munkád.
2022. febr. 11. 08:51
 8/22 anonim ***** válasza:
0%

"Szóval, ha nem titkosított szó nélkül felteheted, főleg hogy a te munkád."

Ne terjeszd a hülyeséget.

2022. febr. 11. 09:17
 9/22 anonim ***** válasza:

"Ne terjeszd a hülyeséget."

Semmi hülyeség nincs benne. Oda teszed fel ahová akarod. Ha nincs titkosítva akkor mindenki számára elérhető, és te is elérhetővé teheted.

2022. febr. 11. 10:35
 10/22 anonim ***** válasza:

"Oda teszed fel ahová akarod. Ha nincs titkosítva akkor mindenki számára elérhető, és te is elérhetővé teheted."

Ez nem így megy.

2022. febr. 11. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!