Jó ötlet-e a szakdolgozatomat publikusan elérhetővé tenni GIT-en?
Egy komplett webappot fejlesztettem szakdolgozatként és arra gondoltam, hogy referenciaként kitenném publikusan GIT-re és csinálnék belőle egy live demo-t is. Jó ötlet ez így, van-e értelme?
Arra is gondolok, hogy a szakdolgozatomat így pl GPL licenc alá kell tennem, az befolyásol-e bármit is (pl. az egyetem szempontjából nem gond-e)?
"pl GPL licenc alá kell tennem"
nem tudom, az egyetemen milyen szabályok/megkötések vannak, de a GPLnél
ha valaki módosítja, akkor nem kell publikálnia a kódot, mivel nem a felh. gépein fut a cucc, webapphoz inkább az AGPL való
én jobban preferálom a MIT license-t, ott kevesebb a megkötés és rövidebb is
Én következő félévben csinálom a szakdogát, bennem eddig egyértelmű volt, hogy felrakom githubra.
Tudom off topic és nem erről szólt a kérdés, de a kérdezőnek is érdekes lehet.
Milyen negatív következményei vannak ha valaki felrakja a szakdogátját a githubra?
Pl.: utólagosan visszavonhatják a diplomát, ha valaki lemásolja a szakdogádat?
"Milyen negatív következményei vannak ha valaki felrakja a szakdogátját a githubra?"
Nem tudom, ma hogy van, de régen a szakdolgozat bizonyos jogai, a szerzői jogot kivéve a képzést biztosító intézmény tulajdonába kerültek.
A felhasználáshoz, de még a publikáláshoz is engedélyt kellett kérni.
"Szóval, ha nem titkosított szó nélkül felteheted, főleg hogy a te munkád."
Ne terjeszd a hülyeséget.
"Ne terjeszd a hülyeséget."
Semmi hülyeség nincs benne. Oda teszed fel ahová akarod. Ha nincs titkosítva akkor mindenki számára elérhető, és te is elérhetővé teheted.
"Oda teszed fel ahová akarod. Ha nincs titkosítva akkor mindenki számára elérhető, és te is elérhetővé teheted."
Ez nem így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!