Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » HTML ben hogy kell számokat...

HTML ben hogy kell számokat összeadni és kiírni?

Figyelt kérdés

Nem akarok számológépet csinálni csak azt hogy beírok egy számot és azt folyton adja össze az eredménnyel . Szóval egy input ,egy gomb és egy vagy két kijelző ami az összes eredményt mutatja és az utolsó beírt számot.

Eddig eljutottam de nem értem azt se hogy kell létrehozni egy kiirató ablakot.

Meg az egészet hogy a változókat hogyan kell összeadni és definiálni.

<!DOCTYPE html>

<head>

<meta charset="UTF-8">

<link rel="stylesheet" href="összeado.css"type="text/css">

<title>Összeadás</title>

<form method="post" action="összeado.php">

Szám<input type="text"size="40"name="szam1"/><br/>

<input type="submit"value="összeadás"/><br/>

Eredmény

</form>

</head>

CSS:

body {padding: 5,10,5,20px;

color:#33b1b1;

background: #c8d32b; }

PHP:

<?php

$szam=$_POST['szam1'];

$vegeredmeny=['szam1'+'szam1'];

print "$vegeredmeny";

?>

2022. febr. 3. 21:27
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
de te hol olvastad hogy én programozó akarok lenni? ☺ Egy nyomorult kiszámoló programra lett volna szükségem ami nem is egyszerű mert haladó szakmai tudás kell ahoz hogy a nyomorék magyar billentyűzeten a vesszőt kicseréld pontra , tudjon tizedes számokat is kiírni és listázni is kellett + törölni az egyik táblát + hogy enterre működjön ne egérre. és még egy csomó minden amikre már nem is emlékszek de akik csinálták ők sem elsőre találták el hanem napokig szenvedtünk vele mire a végeredmény tetszett nekem. A dizájnolást már nem is csináltam meg ,a betűk méretét és színét is a javascriptben kódolták le. Ennek a kódnak semmi köze a c++ os pár sorból álló kis vacakhoz amit én csináltam. Ugyan azt tudja mind a kettő ,nekem nem is kellett volna hogy javascirpben írjuk meg mert leszrom a külalakot meg hogy hogy néz ki pusztán azért kellett így mert a c++ os exe rohadtul nem indul el azon a régi foos gépen.
2022. máj. 7. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!