Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-on már egy ideje gondolkozo...

C#-on már egy ideje gondolkozok, hogy lehet azt megalkotni, hogy az input amit begépelek (természetesen egy karakter) azt a console rögtön befolyással és nekem ne kelljen megnyomnom az entert?

Figyelt kérdés

2022. jan. 25. 16:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ezt most így kiveséztem neked mert ennél a résznél bukik el az egész programm. Ha tudsz segíteni azt nagyon megköszönném:).
2022. jan. 25. 21:00
 12/16 anonim ***** válasza:

string valami= Convert.ToString(Console.ReadKey);

Szerinted ez a sor mit csinál? :)

2022. jan. 26. 06:09
 13/16 A kérdező kommentje:
Én azt gondoltam, hogy bekér egy inputot amit rögtön beolvas enter megnyomása nélkül és átalakítja stringgé amit beírtam.
2022. jan. 26. 07:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem, itt az történik, hogy stringgé szeretnél konvertálni egy Console.Readkey típusú osztályt. Mivel ilyet nem lehet csinálni, ezért kapod ezt a kivételt: System.InvalidCastException: Specified cast is not valid.

string valami= Convert.ToString(Console.ReadKey);

Egyrészt lemarad a Console.ReadKey után a () ezért az nem metódushívás. Másrészt a

a ReadKey egy ConsoleKeyInfo típusú struktúrát ad vissza: [link]

Ezt pedig nem tudod egy az egyben stringé konvertálni. Viszont a toString() metódus elméletileg visszaadja a karakter stringreprezentációját:

Console.ReadKey().KeyChar.ToString()

2022. jan. 26. 11:09
 15/16 A kérdező kommentje:
Áh köszi szépen a segítséget👍
2022. jan. 26. 11:37
 16/16 A kérdező kommentje:
Hál' Isten, hogy eszembe jutott ez az oldal és, hogy volt valaki aki segített. Már két napja ezen mérgelődök, az interneten pedig nem találtam róla szinte semmit. Köszönöm mégegyszer most már végre működik a programom.
2022. jan. 26. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!