C#-on már egy ideje gondolkozok, hogy lehet azt megalkotni, hogy az input amit begépelek (természetesen egy karakter) azt a console rögtön befolyással és nekem ne kelljen megnyomnom az entert?
nekem elsőre az jutott eszembe, hogy az alap ConsoleApp nem képes erre, de biztos megoldható
ajánlom figyelmedbe:
hirtelen ez jutott eszembe, talán segít
System.InvalidCastException: Specified cast is not valid.
at System.Convert.ToInt32 (System.Object value) [0x00003] in <c72658f647bc485bbfb8c9fcaa790862>:0
at CSharp_Shell.Program.Main () [0x00005] in <506a96a2dbd346d69eb3840fdb2d8b38>:0
at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.RuntimeMethodInfo.InternalInvoke(System.Reflection.RuntimeMethodInfo,object,object[],System.Exception&)
at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.Invoke (System.Object obj, System.Reflection.BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x0006a] in <c72658f647bc485bbfb8c9fcaa790862>:0
Annyira tudtam, hogy valami castolásos probléma lesz :D
Nem a Console.ReadKey metódussal van a probléma, hanem valószínűleg más típusú változóba akarod berakni az eredményét, mint amit visszaad. Mutasd meg a kód releváns részét!
Szerintem nincs rá mód, mert maga a konzol amiben fut, az sorbufferelt windowson.
Ha más operációs rendszeren próbálod, vagy nem beépített konzollal, akkor működhet.
string valami= Convert.ToString(Console.ReadKey);
Console.WriteLine(valami);
Console.ReadKey();
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!