Mérnökinformatikus fosz képzésről van e vélemény vagy tapasztalat?
BSC-t érdemes elvégezni belőle, többet ér a piacon.
Habár tényleges tudást egyik sem fog adni.
"Habár tényleges tudást egyik sem fog adni."
Azért egy mérnöki képzésről beszélünk, ahol a BMEn max 2/3 végzi el és rettenetesen sokat szenvednek az ott tanulók. Sokan életük legnehezebb dolga ként írják le az ott töltött egyetemi éveket.
Nem lehet azt mondani, hogy tényleges tudásuk nincs.
Azt, hogy hogy kell adott frameworkel X dolgot megcsinálni meg megtanulja magától vagy olyan témalabort, önlabort és szakdoga témát választ, amin keresztűl megtanítja magát.
Ez nem tudás, erre élő példa a sok bootcamp, ahol csak ezeket tanítják. 0 felkészültség után még ők is megtanulják.
#2.Én és ott tanulok a környéken szóval tudom miről van szó.
És elsősorban azért buknak sokan mert szívatják őket, nem azért mert olyan nehéz és sok lenne a tananyag.
Rövid határidők, szar oktatás melyben szinte teljesen magukra vannak hagyva.
Papíron való programozás stb.
Ja és brutálisan sok és nehéz matek, ill. fizika.
Amúgy meg nem kell sznobnak lenni ilyen téren, oly mindegy hol végzel, az első állásinterjún kb. úgy vágnak ki mint a macskát. Önszorgalom kell inkább, meg kitartás mint nívós diplomáért eltölteni 6-7 évet 7 félév helyett.
3#
Ez egy mérnöki szak. Persze, hogy nehéz a matek és a fizika.
(Amúgy a fizika nem nehéz, csak létezik. Tehát oktatnak minimális fizikát, de nem magas szinten. Kb emelt érettségi szint fölött leszel ha elvégzed a két fizika órát)
Tehát itt nem programozókat nevelnek, hanem mérnököket akik programozáson kívül sok más dologhoz kezdhetnek. Ezért nem negatívum az ,hogy nehéz :D
"És elsősorban azért buknak sokan mert szívatják őket"
Leírnál konkrét példákat a szivatásra?
ZH, Vizsga, benadadók laborok és határidők nem számítanak szivatásnak. Ez az egyetemi oktatással jár.
Ha egy adott szinvonalat elvárnak mindenkitől az nem szivatás.
Az lenne a szivatás, hogy ha azt mondaná az egyik tanár,hogy "Nem tetszika pólód, ezért most egyes" vagy elolvasás nélkül ráírná a beadandóra, hogy 1-es, de ilyen nem létezik.
Szóval légyszi írj konkrét példákat.
Az, hogy X, Y-tól hallottam, hogy szivatnak nem példa.
"Papíron való programozás"
Ilyen sincs. Olyan van, hogy első félévben ZHn papíron kérik számon 1 a programozást, de annak is megvan a szerepe. A későbbi félévekben meg egyátalán nem jön elő, csak max olyan szinten, hogy
"Írja le mi az a Websocket és adjon példát a használatára". Ebben az esetben 3 sort kell leírni.
Tényleges programozás számonkérés laborokon és beadandókon keresztűl van.
"meg nem kell sznobnak lenni"
A BME-t példának írtam. Jeleneleg nem a BME volt a központi kérdés, csak leírtam hogy nem hülyeség a Mérnökinfó Bsc és elég tág és nagy tudások van az ott végzőknek, elvégre mérnökök.
Kettő közül a BSc-t érdemes, hogyha van rá pontod, hogy felvegyenek. A tantárgyak ugyanazok amúgy, annyi különbséggel, hogy a FOSZK ugye rövidebb idő és nem diplomát ad.
Néhány kiegészítés az előző válaszadóknak:
A fizika valóban nem nehéz, a nehézséget az adja maximum, hogy melyik intézmény és melyik oktató. Lehet valami burtálisan rossz oktató, aki ott probál szivatni, ahol csak tud, és megutálod az egészet, még akkor is, ha tök jól tudod a fizikát. Nálam olyan tanár volt, hogy ZH-n egyetlen egy vektor jelet lehagytam a bizonyításba, és az egész 50 pontos ZH, ment a kukába, pedig a többi feladatban nem volt hiba .. Ekkor hagytam is a félévben a tárgyat és később csináltam meg. Viszont ki lehet fogni jó tanárt is.
A matek is igazából olyan, mint a fizika. Tanárfüggő. Ha jó az oktató érteni fogod, ha szar akkor szenvedni fogsz.
"elolvasás nélkül ráírná a beadandóra"
Elég sok ilyen van. SZIE-n volt tanár, aki fogta feldobta az égbe a vizsgalpaokat amelyik az asztalon landolt átment, amelyik lesett bukott. Meg olyan is volt, hogy egy srác puskázott, nyilván lebukott, meg is kapta az egyest, viszont onnanstól kezdve nem ment át a tárgyból többet. Hiába tanult rá és írta meg 5-ösre megbukott. Újra is kellett jelentkezni, és utána is bukott belőle folyamatosan, majd egy másik bizottság előtt kellett megcsinálnia a vizsgát, ami 5-ös lett. Szóval jah, vannak ilyenek. :D
Papiron való programozás létezik. Tényleg szivatják az embereket ezzel. De nem is ez a baj.
A programozással az a baj, hogy elveszik az ember kedvét a programozástól. Azok az iszonyatosan értelmetlen feladatok, amiket csinálni kell ...
Én amúgy lelkesen mentem az Egyetemre, miután elvégeztek mérnökinfot teljesen elvették a kedvetemet az egésztől. Az elavult technológiák, az oktatási rendszer, a selejt tanárok és miegyebek ... Nem is véletlen, hogy másik szakmában dolgozok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!