Milyen backend szerver bérlése lenne a legalkalmasabb egy android alkalmazáshoz?
Nemrég kezdtem komolyabban foglalkozni az android fejlesztéssel és szeretnék a későbbiekben egy saját szervert, ahol megírnám az app backendjét.
Még sosem foglalkoztam ilyesmivel, és sok hosting lehetőséget látok, de nem tudom, hogy melyik lenne a megfelelő. Például van VPS is, de arról azt hallottam, hogy nem túl biztonságos, a dedikált szerverek pedig elég drága árban mozognak.
Egy kisebb apphoz melyik lenne ideális? Illetve érdemes-e Ktor-ban megírni a backendet?
A VPS-ről csak hallottam, hogy könnyebben támadható, mint a dedikált, de akkor ez hülyeség.
Nem tervezek nagy marketinget vele, így nagyon max. 1000-5000 letöltésre számítanék. Lenne egy adatbázis, ami eltárolja a felhasználókat, képeket, üzeneteket, barátokat, és más szöveges dolgokat, de a koncepciót most itt nem részletezném. Körülbelül lenne 5-7 ilyen table az adatbázisban.
Az lenne még a kérdésem, hogy egy ilyen VPS szerver, mennyire tudná kielégíteni az emberek igényét? Mennyi aktív felhasználói kérést tudna gyorsan biztosítani, és hogy VPS-re mehet bármilyen backendes framework, mondjuk a ktor?
- 2 cpu mag, 8 gb ram, 80 gb ssd, 20 tb adatforgalom
Köszi a válaszokat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!