Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen backend szerver bérlése...

Milyen backend szerver bérlése lenne a legalkalmasabb egy android alkalmazáshoz?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem komolyabban foglalkozni az android fejlesztéssel és szeretnék a későbbiekben egy saját szervert, ahol megírnám az app backendjét.

Még sosem foglalkoztam ilyesmivel, és sok hosting lehetőséget látok, de nem tudom, hogy melyik lenne a megfelelő. Például van VPS is, de arról azt hallottam, hogy nem túl biztonságos, a dedikált szerverek pedig elég drága árban mozognak.

Egy kisebb apphoz melyik lenne ideális? Illetve érdemes-e Ktor-ban megírni a backendet?

2022. jan. 23. 20:20
 1/4 Gugu Gabor ***** válasza:
Mit szerretnél csinálni a backenden? Nagy vonalakaban?
2022. jan. 23. 20:52
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Miért ne lenne biztonságos a VPS? A biztonságnak semmi köze ahhoz, hogy VPS-en vagy dedikált vason fut a cucc.
2022. jan. 23. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem bőven elég a VPS, renegeten használják. Weboldal futtatásra énis használtam pár évig a digitaloceant és működött gond nélkül minden.
2022. jan. 23. 22:38
 4/4 A kérdező kommentje:

A VPS-ről csak hallottam, hogy könnyebben támadható, mint a dedikált, de akkor ez hülyeség.

Nem tervezek nagy marketinget vele, így nagyon max. 1000-5000 letöltésre számítanék. Lenne egy adatbázis, ami eltárolja a felhasználókat, képeket, üzeneteket, barátokat, és más szöveges dolgokat, de a koncepciót most itt nem részletezném. Körülbelül lenne 5-7 ilyen table az adatbázisban.

Az lenne még a kérdésem, hogy egy ilyen VPS szerver, mennyire tudná kielégíteni az emberek igényét? Mennyi aktív felhasználói kérést tudna gyorsan biztosítani, és hogy VPS-re mehet bármilyen backendes framework, mondjuk a ktor?

- 2 cpu mag, 8 gb ram, 80 gb ssd, 20 tb adatforgalom

Köszi a válaszokat

2022. jan. 23. 23:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!