Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a különbség a Spring és...

Mi a különbség a Spring és Spring Boot között?

Figyelt kérdés

A technikai különbségekre rá tudok keresni a googleön.

Inkább emberibb nyelven érdekelne.

Van közük egymáshoz? Tehát ha valaki Springet elsajátítja, könnyen át áll Spring Bootra?

Melyikre érdemes ráfeküdni ha érdekel a Java backend fejlesztés és szeretném magamat picit továbbképezni egyetem alatt?, mert rájöttem hogy kéne otthoni projektekkel is foglalkoznom ha valaha dolgozni is akarok, nem csak vizsgákra készülni.

2022. jan. 20. 13:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Spring Boot-tot képzeld inkább el úgy, hogy több Spring Framework csomag van egybe rakva, további segítő szolgáltatásokkal.

Pl.: Spring Boot-al nem kell szórakoznod a Tomcat-el vagy Netty-vel, mert alapértelmezetten jön vele. Paraméterezés által vezérelhető a modulok, amiket indításkor felolvas és autómatikusan bekonfigurál.

Míg a Framework-el neked kell összeheggesztened egy Tomcat installációval.

Másértelemben ez majdnem olyan mint az informatikus és a programozó szakmai halmaz, hogy egyik a másiknak a részhalmaza. Boot és a Framework témakörben is ez érvényes, hogy a Boot az Framework is, de fordítva nem.

Én személy szerint 3-4éve csak Boot-tot használom. Sőt munkahelyen is csak Boot-al játszunk. Egyszerübb a deploy is, mert lefordítjuk egy jar-ra, és a jar indítja önmagából a webszervert is. Csók.

2022. jan. 20. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Pl.:

1. [link] csak behűzod mondjuk a Web csomagot

2. kicsomagolod és a src/main/java/<group>/<artifact>/ValamiController.java

3. tartalmába beleteszed:

```

@RestController

public class ValamiController {

@GetMapping

public String valami() { return ":D"; }

}

```

4. elindítod a projektet

5. http//localhost:8080/ -ra visszaadja a ":D"-t

Csók, és fejlesztheted amit akarsz.

2022. jan. 20. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:

#1 és #2 vagyok

Azzal ne foglalkoz mit hova teszel, mert a Spring átscanneli/feltérképezi a projektet és megtalálja az annotációkat és tudja, hogy melyik a szolgáltatás/configuráció/IoC elem, stb... Tehát, ha ezt a ValamiController-t tük máshova teszel-e nem számít.

2022. jan. 20. 13:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez a kép elég jól illusztrálja a kettő viszonyát:

[link]

A Spring Boot a torta, amiben a Spring keretrendszer különböző összetevőit (alapanyagok) már összerakták. Tehát ha jól ismered a Springes technológiákat, akkor a Boot csak megkönnyíti a dolgot.

2022. jan. 20. 17:26
 5/6 A kérdező kommentje:

Mivel lenne jobb elkezdeni ismerkedni?

Spring boot, hogy hamarabb eltudjak kezdeni alkotni valamit? Vagy esetleg Spring, hogy jobb alapom legyen?

Illetve melyik pozitívabb gyakornoki állás keresésnél?

2022. jan. 20. 17:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Spring Boottal viszonylag könnyen lehet működő alkalmazást készíteni, anyag is van hozzá bőven indulásnak. Persze az mindig jó, ha az ember nagyjából sejti is, hogy mi folyik a háttérben, például alapvető web ismeretek (HTML, HTTP protokoll, szervlet, Tomcat...) jól jöhetnek, de nem feltétel ezekbe nagyon belemélyülni. Meg persze egy alap (Java) programozás tudás.

Ajánlom a San Franciscoból jöttem YouTube csatorna Spring Boot listáit, vagy előtte ha szükséges a Java szerver vagy akár a kezdő/haladó Java videókat.

Meg még a Letscode.hu oldalon is belemennek a Spring részleteibe magyar nyelven. Angolul pedig még sokkal több anyag elérhető.

[link]

2022. jan. 20. 21:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!