Milyen Linux alapú operációs rendszerek vannak amit érdemes kipróbálni?
Az az igazság hogy régebben kipróbáltam a Sulix-ot ami Linux alapú,és nagyon tetszett.A gond csak az volt vele,hogy a DVD meghajtón kívül semmi mást nem ismert fel,még a hálózati adaptert sem.Majd kipróbáltam a sima Linux-ot is,de nagyon nehéz volt használni,még a DVD meghajtót is nekem kellett valahogy beállítani hogy hol van.Ezért vissza tértem Windows-ra.Viszont már nagyon elegem van belőle hogy milyen intenzíven támadják a Windows-t.Valaki már hónapok óta próbál be jutni a gépemre,pár hete viszont abba hagyta és ezzel egyidőben le is tiltották a net hozzáférést a bankszámlámhoz mert valaki többször próbált be lépni,sikertelenül.
Évente több tízezret költök védelemre,de mégis rendszeresen bejut valami a gépre és ez már nagyon idegesít.Ez a bankszámla próbálkozás után pedig végleg elegem van.
Egy próbát megér pár Linux alapú oprendszer,hátha beválik valamelyik.Játszani úgysem sűrűn játszok,esetleg online néha.
Az ubunturól sok jót hallottam,ki is próbálom.
De a védelemről tudna valaki egy kicsit bővebben tájékoztatni?Mert szép és jó hogy állítólag nagyon biztonságos,de mégis mitől?Hogy működik a védelme,mitől olyan biztonságos?
Nah letöltöttem az ubuntut.Komolyan mondom,elvagyok hülve.
A gépemen minden eszközt felismert.
Fantasztikus oprendszer.Iszonyat gyors és eddig nagyon olalyozottan fut.Mondjuk sikerült lefagyasztanom amikor CD-ről futtatam,de remélem csak a CD miatt:)
Előbb linkeltek egy oldalt,aholis le írják miért is olyan biztonságos.Hát elég meggyőző,ha jól tudom a MacOS védelme is hasonlóan működik.
Köszönöm mindenkitől a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!