Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen Linux alapú operációs...

Milyen Linux alapú operációs rendszerek vannak amit érdemes kipróbálni?

Figyelt kérdés
2010. szept. 9. 00:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem még idáig nem omlott össze a Windows 7 sem. Igazán lassulást sem tapasztaltam. Vírusom sem volt még. Drivert nem kellett telepítenem. Utoljára februárban lett újraindítva a gép. Minden fizetős szoftverre találok ingyenes alternatívát. Nincs megkötve a kezem, sőt szabadabb vagyok mint bárki mert a legtöbb szoftver Win-re íródik. Igaz nem 100$-t, hanem 105$-t fizettem érte de ezért minőségi ügyfélszolgálat áll a rendelkezésemre és bízhatok abban, hogy ha problémám van, azonnal, kényelmesen segítenek és nem fórumokat kell túrnom, ki tudja hány idegen nyelven. Miért annyival jobb akkor a Linux? Sosem értettem mondjuk a fanatizmust.
2010. szept. 9. 10:38
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyetlen problémám volt a linuxal, hogy a pannon modemes netet nem ismeri fel, de ez inkább a pani hibája! Állitólag a vodás modemmel már műxik
2010. szept. 9. 11:58
 13/14 A kérdező kommentje:

Az az igazság hogy régebben kipróbáltam a Sulix-ot ami Linux alapú,és nagyon tetszett.A gond csak az volt vele,hogy a DVD meghajtón kívül semmi mást nem ismert fel,még a hálózati adaptert sem.Majd kipróbáltam a sima Linux-ot is,de nagyon nehéz volt használni,még a DVD meghajtót is nekem kellett valahogy beállítani hogy hol van.Ezért vissza tértem Windows-ra.Viszont már nagyon elegem van belőle hogy milyen intenzíven támadják a Windows-t.Valaki már hónapok óta próbál be jutni a gépemre,pár hete viszont abba hagyta és ezzel egyidőben le is tiltották a net hozzáférést a bankszámlámhoz mert valaki többször próbált be lépni,sikertelenül.

Évente több tízezret költök védelemre,de mégis rendszeresen bejut valami a gépre és ez már nagyon idegesít.Ez a bankszámla próbálkozás után pedig végleg elegem van.

Egy próbát megér pár Linux alapú oprendszer,hátha beválik valamelyik.Játszani úgysem sűrűn játszok,esetleg online néha.

Az ubunturól sok jót hallottam,ki is próbálom.

De a védelemről tudna valaki egy kicsit bővebben tájékoztatni?Mert szép és jó hogy állítólag nagyon biztonságos,de mégis mitől?Hogy működik a védelme,mitől olyan biztonságos?

2010. szept. 9. 18:10
 14/14 A kérdező kommentje:

Nah letöltöttem az ubuntut.Komolyan mondom,elvagyok hülve.

A gépemen minden eszközt felismert.

Fantasztikus oprendszer.Iszonyat gyors és eddig nagyon olalyozottan fut.Mondjuk sikerült lefagyasztanom amikor CD-ről futtatam,de remélem csak a CD miatt:)

Előbb linkeltek egy oldalt,aholis le írják miért is olyan biztonságos.Hát elég meggyőző,ha jól tudom a MacOS védelme is hasonlóan működik.

Köszönöm mindenkitől a választ.

2010. szept. 9. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!