Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen Linux alapú operációs...

Milyen Linux alapú operációs rendszerek vannak amit érdemes kipróbálni?

Figyelt kérdés
2010. szept. 9. 00:24
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Még azt is szeretnén tudni,hogy a Linux alapú operációs rendszereken bármilyen Linuxos programot lehet futtatni?

Illetve azt hallottam hogy "biztonságos" valahol azt is írták hogy abszolút semmi vírus vagy kémprogram nincs rá.

De mégis,ha valami bejut azt honnan tudhatom?

2010. szept. 9. 00:26
 2/14 anonim ***** válasza:
ubuntu (:
2010. szept. 9. 00:31
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia! Próbálj ki több félét nyugodtan, ez ingyen van :)

Elsőnek mindenki az Ubuntu-t próbálja, felrakhatod Windows mellé is particionálás nélkül ( [link]

De ajánlom, hogy nézz körbe más disztrók között is.

pl. debian, fedora, suse (L), stb.

Vírusok? Igazából joguk sincs futni, hacsak nem adsz nekik kézzel. Ez teljesen más világ, remélem beletanulsz.

Ja és az nem igaz, hogy nem lehet összeomlasztani, kezdőként sokkal egyszerűbb, mint a windowst :D

2010. szept. 9. 00:33
 4/14 anonim ***** válasza:
Az összes szervergépemen Debian fut, a telefonomon is Debian alapú oprendszer van, de hálisten hamarosan lesz rá Fedora alapú. Nem igazán szeretem a Debian-t, így az Ubuntut sem. Inkább Fedora alapú cuccost. Így nekem most a Favorit az OpenSuse <3 :)
2010. szept. 9. 02:53
 5/14 anonim ***** válasza:
4%
Én is ugyanígy voltam,annyi jót hallottam a Linuxról,hogy kiszerettem volna próbálni. Le is töltöttem,telepítettem és elkezdtem használni.Két napi küszködés után viszont letöröltem a gépemről. A Linux sokkal rosszabb mint az agyonszidott Windows.Szóval próbáld ki ,és rögtön megtudod Te is ,hogy mi is az igazság.
2010. szept. 9. 05:37
 6/14 anonim ***** válasza:
Elöször csak tölts le egy Live változatot, pld az Ubuntut. CD-ről inditva nem kell telepiteni se, úgy is kipróbálhatod, a gépeden semmi nem változik! Az biztos, hogy kicsit nehezebb megtanulni, mint a wint, de nagyon jó :)
2010. szept. 9. 07:40
 7/14 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Apám gépén win7, win xp és ubuntu van. A legtöbbet, pedig az ubuntut használja. Nekem éppenséggel az ubuntu nem igazán jött be ezért nekem mint-em van, és most is erről írok. Még sose omlott össze a rendszer, SOKKAL stabilabb, mint a windows. Ha akarod próbáld ki! Amúgy, kezdőknek az ylmf os-t ajánlom, ez nagyon hasonlít a win xp-re, de sokkal stabilabb!
2010. szept. 9. 07:42
 8/14 anonim ***** válasza:
Bocs, nem utolsó, hanem az előtti...
2010. szept. 9. 07:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Határozottan ubuntu :).
2010. szept. 9. 09:22
 10/14 anonim ***** válasza:

Itt egy összeállítás, hogy miért jobb a linux!

[link]

Én másfél éve váltottam át a next-next-finish -ről, linuxra és .... soha többé Windows!!

2010. szept. 9. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!