Miből fakad több bug programozásban, a nyelv ismeretének hiánya vagy gondolkodásbeli (logikai) gondok?
Manuális tesztelőként dolgozom, és néha nem tudom elképzelni hogy hogyan tartalmazhat valami ennyi bugot. Van amikor egy-egy viszonylag egyszerű taskban (például egy CRUD feature, egy táblába lehessen felvenni adatot törölni stb) 10-15 kisebb nagyobb hiba van.
Azon gondolkoztam, hogy miből fakadhat a legtöbb bug.
Én nem tudok programozni, viszont hasonlóan kell gondolkodnom, ugyanúgy megérteni egy feature-t, logikai részekre bontva, hiszen csak akkor tudom tesztelni ha minden számítást stb értek.
Arra is kíváncsi lennék, hogy vajon ha ennyi hibát találok meg, amit a fejlesztő nem, akkor ez fordítva is így lenne? Tehát vélhetően ő is találna ennyi hibát az én munkámban? Vagy a gondolkodásom még az is lehet hogy jobban passzolna a fejlesztéshez mint magának a fejlesztőnek?
___
A szavazáshoz kapcsolódó kérdés: miből fakad a legtöbb bug általános programozási feladatoknál?
Viszont szerintem nem is lehet minden bugot elkapni kb csak ha rálát az illető a kódra is.
Rengeteg olyan logikai perem hiba lehet amit manuálisan nem lehet letesztelni, mert nincs végtelen idő minden kombinációra, de kód alapján ki lehetne találni.
Rengeteg olyan logikai perem hiba lehet amit manuálisan nem lehet letesztelni, mert nincs végtelen idő minden kombinációra, de kód alapján ki lehetne találni.
Ez hülyeség.
de letesztelni egy adott megoldast szerinrem csak akkor lehet, ha azt egészében látom, nem csak a felszínen hanem kód szinten is.
Hát nem. Ez nem így megy.
Adott adatokon végezhető műveletek számosak. Ergo, tesztelhetőek.
Adott üzleti logika moduláris, a modulok kapcsolódási pontjai világosan determináltak. Egy FSM tesztelhető 100 %-ig? Hogyne.
Használnál kérlek idézőjelet az olvashatóság miatt?
Semmitmondó válaszok helyett légy igényesebb.
Es nem arrol van szó hogy véges e vagy sem, hanem hogy ki tudja jobban tesztelni. A felszinen vakon lövöldöző, vagy az aki az összes elágazást latja a kódban.
Van egy burkolt feltételezésed, miszerint pl van egy banki alkalmazas es a tesztelő szerinted minden információ birtokában van a teszteléshez.
Talan ezert ilyen silanyak a szoftverek, mert igy gondolkodnak a fejlesztők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!