Tudnátok nekem ebben segiteni?
A kész gombra kattintva írja ki, hogy mennyibe kerülnek az ajándékok, és amelyikből
választottunk annak a képe jelenjen meg (width=20%; height=150px;)!
Az ünnepre való tekintettel egy játék akciót is meghirdetnek. A dobás gombra kattintva lehet
kockadobást szimulálni.
Ha 1 vagy 2, akkor nincs kedvezmény, 3-5-ig 25%, 6 esetén 50% kedvezmény van.
A dobás gombra kattintva írja ki a dobás eredményét és azt, hogy mennyi kedvezményt nyert
és mennyit kell így fizetnie!
Oké, ez idáig csak egy "kérés az olvasók felé", amit törölnek. (Abból ugyanis nem tanulsz, ha megoldjuk helyetted a feladatod)
Meddig jutottál a feladatban? Mit sikerült megoldani benne (forráskódot tessék feltölteni kódmegosztó portálra - például pastebin.com | jsfiddle.net )? Hol akadtál el?
Az alapokat már úgy ahogy megcsináltam (táblázat, radiogombok), a függvényes rész nem megy annyira.
Itt a forráskód:
Nem feltétlen azt kérem hogy helyettem csináljátok meg, csak én nem értem, és gondoltam valaki biztosan tud nekem segiteni. Általában utána megszoktam érteni. Előre köszönöm!
A kezdő koncepció majdnem jó.
A radioErteke függvény viszont nem fog jó értéket visszaadni, ha a rádiógomb nincs kijelölve.
Ezért:
1. a ciklus előtt deklaráljunk egy kezdetben 0-át tartalmazó változót (nevezzük a példa kedvéért "radioValue"-nek)
2. a ciklusmagon belül a feltétel teljesülésekor ennek a "radioValue" változónak legyen az értéke a radiok[i].value, illetve lépjünk ki a ciklusból
3. a ciklus után visszaadjuk a "radioValue" változót
Majd összegezzük a kiválasztott tételeket:
1. Hozzunk létre egy két dimenziós tömböt (vagy könyvtár adattípust - kulcsokat és értékeket tároló - tartalmazó tömböt), ahol egy sor egy tétel, az első oszlop a tétel neve (ami rádiógomb name attribútuma), a második oszlop a tétel ára. (A példában nevezzük el "tetelek"-nek)
2. Hozzunk létre egy összeget tároló változót (nevezzük el a példa kedvéért "sum"-nak) kezdetben 0 értékkel
3. Menjünk végig ezen tömb sorain.
4. A ciklusmagon belül a "sum" értékéhez adjuk hozzá az előbb említett radioErteke függvény (aminek nnn paraméterének adjuk meg az 1. pontban említett tömb 0. oszlopát: tetelek[i][0]) visszatérési értékét megszorozva az 1. pontban említett tömb 1. oszlopával: tetelek[i][1]
5. A ciklus után a "sum" változó értékét hozzáadhatjuk a "ki" azonosítójú elem belsejébe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!