Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehetne ilyen programot...

Hogyan lehetne ilyen programot írni? (felismer valamit...)

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy nem tudok MÉG programozni, viszont hosszabb távon kívánok megtanulni.

Egy nagyon hasznos funkcióra lenne szükségem: Vannak weboldalak, amik részemről bizonyos okokból kifolyólag tiltottak. Ezeknek a száma: rengeteg. Nem velem van a baj, de ha képzeleted cserben hagy, akkor ne olvasd tovább a kérdést!! Az okot ugyanis nem kívánom közölni, már csak azért se, mert ne az legyen a téma. A cél tehát az, hogy bármit keresek (mondjuk google-n), akkor a tiltott (előre megadott) weboldalakat valahogyan jól látható módon jelezze nekem akár úgy, hogy pirossal áthúzza az ahhoz tartozó weboldal teljes szövegét.

Ha tehát egy ilyen programot szeretnék majdan készíteni, akkor hogyan merrefelé induljak el? Milyen programnyelvet használjak? Milyen szintű programozásra lesz szükségem? Mennyire bonyolult egy ilyen programot elkészíteni? Mit kell tudni? Milyen akadályokra számíthatok?

2021. dec. 16. 08:54
 1/7 A kérdező kommentje:

Kiegészítés: Azt gondolom nem lehet megcsinálni, hogy alapjáraton blokkolja, tehát meg se jelenítse ezeket az oldalakat a google találatban.? Arról tudok, hogy lehet weboldalakat letiltani, azaz nem fog megnyílni, de ez nagyon kevés, nem ez a cél.

Egy másik kérdésem is akad: Vannak weboldalak, amik gyanúsnak tűnnek, illetve valósággal csaló weboldalak. Ha rendszert találnék belőlük, akkor lehetne-e egységesen tiltani / hogy jelezze a program ezeket is? Például ilyen weboldalakra még csak rá se megyek: [link]

Korábban számos alkalommal tapasztaltam, hogy a „.news” weboldalak többségét letiltja a chrome ((aminek nagyon is örülök)), veszélyesnek jelöli.

Hogyan tudnám az álweboldalakat, illetve az olyan értelmetlen weboldalak találatát „eltávolítani”, amiket valami fordítóval hoztak létre, amikben nevetséges és értelmetlen szövegek vannak, mint pl. „vihar lopás”.

2021. dec. 16. 09:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A fő kérdés az, hogy valamely adott listából szeretnéd kiválogatni azokat az oldalakat, amelyeket ne jelenítsen meg, vagy valamilyen logika mentén, automatikusan szeretnéd felismertetni a programoddal. Első esetben könnyű dolgod van, második esetben minimum valami komoly heurisztikus keresést kell csinálnod, vagy akár mesterséges intelligenciát (gépi tanulást) is használnod kell, ami viszont nehéz.

Programnyelv: én egy böngészőkiegészítőt írnék rá.

2021. dec. 16. 09:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan technológia, amivel egy program értelmezni tudja mi van a weboldalon. Kulcsszavak alapján tudsz tiltogatni, kliens oldalon eltávolítani a találati listából dolgokat se nagy kunszt, de a büdös életben nem fogsz programot írni ami megmondja mi fake és mi nem.
2021. dec. 16. 10:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 2-es! Adott listából szeretném, hogy felismerje. És lehet olyat, hogy a találati listából ki is veszi? Tehát még csak nem is fogom látni a találatok között.?

3-as! A fake dolgot úgy értettem, hogy amiket én és mások észlelnek, hogy mik a jellemzőik (vagy milyen weboldalakat nem kívánok látogatni (pl. ".news" mint írtam), erre valami logikus dolgot ráhúzni, pl. mint írtad kulcsszó alapján tiltani.

Mit értesz a következő alatt? Meg tudnád másképp fogalmazni? "kliens oldalon eltávolítani a találati listából dolgokat"

2021. dec. 16. 11:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Azt érti alatta, hogy a böngészés így néz ki leegyszerűsítve:

1. a webszerver ad egy szöveges választ (a weboldal kódját)

2. a böngésző (kliens) megjeleníti azt

Egyes böngészőkiegészítők (beépülő modulok) tudják módosítani a "weboldal kódját" a megjelenítés előtt/alatt. Például a reklámblokkolók is így veszik ki/rejtik el a nemkívánatos tartalmat (reklámot).

Szóval a kézenfekvő megoldás ehhez a feladathoz is egy böngészőkiegészítőt írni, ahogyan #2 is írta. (Kivenni a megjelenített tartalomból a nemkívánatos weboldalakat, mint a reklámblokkolók vagy rátenni valamilyen formázást, pl. áthúzást.) Ja, egyébként nagyon hasonló az elképzelésed a reklámblokkolókhoz, szóval esetleg azokkal is lehet tenni egy próbát (hozzá lehet adni saját webcímeket - URL-eket - is).

(Vagy az "ágyúval verébre" módszer: saját böngészőt készíteni)

2021. dec. 16. 15:53
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a magyarázatot!!! Így már teljesen érthető! Szép napot kívánok!
2021. dec. 16. 17:12
 7/7 lcb válasza:
A news., vagy .news-os weboldalak listázásának kerülését meg tudod úgy oldani google keresés esetén, hogy a keresett szöveg után teszed a -".news" kifejezést. A - kerekter után található szöveget tartalmazó találatokat a google nem listázza, és ez ahogy kipróbáltam működik is, viszont valamiért, ha nem raktam idézőjelek közé a szöveget, nem listázott ki olyan eredményeket, melyek a pont karakter nélkül tartalmazták a news szöveget.
2021. dec. 17. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!