CodeBlocks vagy Visual studio?
Mind a kettő jó szerintem, csak más-más projektek esetén érdemes őket használni.
Viszont érdekel, hogy ti mikor melyiket használnátok, mi a véleményetek a két programról.
Eddig csak a CodeBlocks-ot használtam komolyabban, de majd ki szeretném próbálni a Visual studiot is.
Csatlakozom a #3-hoz. Próbáld ki mind a kettőt, gyorsan kiderül melyik esik neked kézre.
CodeBlocks egyszerűbb, átláthatóbb, viszont nem tol mindent a kezed alá, előfordulhat, hogy küzdeni kell konfigurációval.
VisualStudioban kb 3 kattintás egy új projekt, amihez ha akarsz hozzá se nyúlsz, mert mindent összeállított neked. Az is igaz ugyanakkor, hogy ha akarod saját magad is konfigurálhatod a fejlesztői környezeted, viszont ahhoz ismerned kell a VS-t.
#2 HTML kódoláshoz pont nem kényelmes a Visual Studio. VS Code inkább, de számtalan más IDE-t kínálnak már webes környezethez, ami messze lekörözi a VS-t. VS akkor nagyon jó, ha integrált rendszert fejlesztesz (persze másban is jó lehet, de ebben nagyon).
VSt csak akkor, ha bírja az ember gépe. nagyon sok hasznos dolog van benne, jetbeains resharperrel egy csoda, de pl még a viszonylag új ultrabookom sem nagyon szeret amikor azt futtatom (persze böngésző meg miegymás mellett)
emellett nekem elég nagy hátrány, hogy Windows specifikus IDE, én meg inkább linux párti vagyok.
a codeblockstől sulis ptsdm van, nagyon nem szerettem...
őszintén ha nem kell msvc solutionnel dolgozni, általában a CLiont preferálom
A VS az egyik legelterjedtebb Windows specifikus IDE, bár már azt se nagyon lehet mondani, hogy "Windows specifikus", mert támogat CMake-t is és tudsz vele WSL-en keresztül direkten Linux fejleszteni.
Próbáld ki nyugodtan, én magam VS párti vagyok, nem kell hozzá erőmű, de ne vmi öreg géped legyen, az tuti sz*rul fogja bírni. Bár anno VS2015-el dolgoztam én egy Athlon II-n is és túléltem :D
én Visual Studio Code-ot webhez
Visual Studiot C#, Unity projektekhez
win specifikus alatt azt értettem, hogy winen fut csak (vagyis macre is van, de nem túl teljes értékű)
mezei linux distrokra nincsen, és wine-nal sem nagyon lehet működésre bírni
BME?
Első két félévben utáltam a CodeBlocks-ot. Elavult sz-r, aminek a Mac verzióját kb 10 éve nem frissítették tehát tele van buggal.
A windows változata hasonlóan elavult, de legalább helyesen működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!