Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Visual Studio vagy codeblocks...

Visual Studio vagy codeblocks c++ hoz?

Figyelt kérdés
Tanulni akarok hobbi szinten programozni es eljutni odaig h csinaljak par kisseb jatekot(sakk,memoriajatek tetris..stb szintre gondolok).Na most a fent mondott progik kozul melyik lenne ehhez jobb?

2021. máj. 4. 12:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

Amelyik neked szimpatikusabb.

Én személy szerint annak a híve vagyok, hogy először érdemes képbe kerülni a fordítás mikéntjével, szóval sima szövegszerkesztő és fordító-linker paraméterezés (esetleg makefile lelki világa). Később a VS egy teljesen jó eszköz, de nekem a CodeBlocks-szal sem volt semmi gondom. GUI fejlesztéshez a VS talán praktikusabb, de javaslom, hogy ne GUI-s progikkal kezdd a programozás tanulást.

2021. máj. 4. 12:54
 2/14 anonim ***** válasza:
96%

A sakk, mint kisebb játék :D Oké :D

Bármelyik jó lehet, de igazából az lenne a legjobb, ha megnéznéd, hogyan megy a fordítás és a linkelés "manuálisan", azaz fognál egy paranccsoros fordítót és felparaméterezve fordítanál. Én GCC-t használok Linuxon, mingw-t Windowson, de igazából bármelyik jó lehet. Szerintem Visual Studioval együtt úgyis jön az MSVC.

Aztán utána persze IDE-ből fordítgat az ember nagyobb projekteket.

2021. máj. 4. 13:29
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Visual Studio Code
2021. máj. 4. 14:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki mindkettőt és meglátod. Én visual studio oldalon állok, ha csak lehet azt használom c vagy c++ra. Visual studiot sokan azért nem szeretik, mert szereti megenni a gépet (ha pl. öreg géped van) és elég komplex.
2021. máj. 4. 15:25
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
vscode
2021. máj. 4. 16:18
 6/14 anonim ***** válasza:
21%

"A sakk, mint kisebb játék "

Igen. A sakk, mint kisebb játék.

A legkisebb sakk progi elfér a boot szektorban is. Kevesebb mint 500 byte.

Amúgy, kérdező. Ha csak ez kell neked, akkor minek kínoznád magad c++ nyelvvel? Soha nem látod hasznát és valsazleg soha nem is fogod megtanulni.

Inkább töltsd le a freepascalt, a lazarust, vagy próbálkozz pythonnal, freeBASIC-kel, netán c-vel. A c++ csak szenvedés lesz számodra.

2021. máj. 4. 17:38
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy "kisebb játék", nyilvánvalóan nem a lefordított bináris méretére vonatkozik, annak semmi köze hozzá. Mert amúgy 20 GByte-ból is lehet vacak sakk programot írni, és 500 byte-ból is lehet jó sakk programot írni.

De egy valóban jól müködő sakk programot megírni egyáltalán nem triviális dolog. Tudást, sok tervezést, alapos átgondolást, és még alaposabb munkát igényel, ami egyáltalán nem kezdőknek való feladat. Aki ott tart, hogy "melyik fordító, melyik IDE..." az nem nagyon fog működő sakkprogramot írni az elkövetkezendő 1-2 évben, és lehet hogy akkor még keveset írtam.

2021. máj. 4. 19:32
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

"De egy valóban jól müködő sakk programot megírni egyáltalán nem triviális dolog."

Aha.

És te hol olvastad azt, hogy a kérdező alapkritériumként jelölte volna meg azt, amit te elvársz?

Szerinted hány ember él a földön, aki a programfejlesztés elsajátítása közben profi minőségű sakk programot fejlesztett?

2021. máj. 4. 19:39
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Most őszintén, ki méri a "kisebb játékot" a lefordított program méretében?! Kérdező, ha a memóriajáték, snake, space invaders, moon lander, tetris, stb. már a könyöködön jön ki, és szeretnél egy kicsit komolyabb projektet ami normális tervezést igényel, akkor jöjjön csak a sakk.
2021. máj. 4. 19:41
 10/14 anonim ***** válasza:
17%

"Most őszintén, ki méri a "kisebb játékot" a lefordított program méretében?"

Hogy ne halj meg hülyén: Ezen a szinten a méret és a tudás összefügg. A 478 byte-os programocska nyilván nem fog egy kaszparov szintű játékost kirázni a bugyijából.

2021. máj. 4. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!