Hogyan tudom meghívni Powershell scriptben az előző scriptem eredményét?
Van két scriptes feladatom, de elakadtam bennük. Az eslő feladat nem működik rendesen, mert 1-gyel több számot ír ki és az egymást követő számok sem stimmelnek. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba?
Készíts egy scriptet elso.ps1 néven. A scriptnek egy paramétere van: darab(pozitív egész szám.) A script meghívásakor kiír darab-nyi véletlenszámot. Az első véletlenszám értéke minimum 0, maximum 9. Az ezt követő véletlenszámok minimum akkorák, mint az őt megelőző véletlenszám, és maximum 9-el nagyobb nála.#>
Param(
[Parameter(Position = 0, mandatory = $true)]
[int]$darab
)
$elso = Get-Random -Minimum 0 -Maximum 9
1..$darab | %{
Write-output $elso
$random= Get-Random -Minimum 0 -Maximum 9
$elso = $elso+$random
}
A második feladatban az első eredményét kellene meghívni pipeline segítségével, de nem igazán értem ez hogy működik. Valaki tudna benne segíteni?
<#Készíts olyan Powershell scriptet, masodik.ps1 néven ami pipelineon keresztül fel tudja dolgozni az első feladatban elkészített script eredményét, és kiír annyi “#” karaktert amekkora számot tartalmaz az adott sor.#>
$input | % {
Write-Output "#"*$_
}
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!