Megtudnátok mondani hogy lehetne a legegyszerűbben kiszámolni, hogy az 1-5ig tartó olsztályzatokból mennyi volt? Szeretnék tanulni és ez elég egyszerű példának tűnik és h valaki leírja akkor hát ha gyorsan megértem hogy csinálta.
Adott egy ilyen txt:
Név, Matematika, Fizika, Magyar, Történelem, Tánc, Ének
V1 K1, 5, 5, 5, 5, 5, 5
V2 K2, 5, 5, 5, 5, 5, 5
V3 K3, 1, 3, 2, 5, 3, 4
V4 K4, 2, 1, 4, 1, 3, 1
V5 K5, 1, 3, 4, 1, 5, 2
V6 K6, 4, 4, 1, 2, 2, 3
V7 K7, 2, 2, 3, 2, 1, 3
V8 K8, 1, 1, 1, 1, 1, 1
Kiszeretném számolni a tantárgyak alatti osztályzatoknak az összegét, hogy 1-es, 2-es, 3-as, 4-es,5-ösből összesen mennyi osztályzat van. Ezt hogy tudnám a legegyszerűbben megtenni?
Amúgy, ha C# akkor én OOP-ban csinálnám. (Én külön osztályt hoznénk létre a személyes adatokra és a tantárgyakra, de jelen esetben, hogy gyorsabban menjen nem kell)
Csinálsz egy osztály, amely tárolja a nevet, amely egy string változó lesz, megírod a tulajdonságokat neki. Az összes többi változó egy int típus lesz, sőt még kisebb is lehet, mert úgy is 5 értékig mehet csak el.
Aztán csinálsz egy gyűjteményt, amely az objektumokat fogja tárolni. foreachel feltöltöd a beolvasott txt-ből. onnanstól kezdve bármit ki tudsz számolni nagyon egyszerűen.
Powershell ISE. AZ óta sikerült megoldani de szívesen fogadok bármilyen megoldást hisz több fajta módon lehet biztos!
Én dupla forciklussal végig mentem az elmekeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!