Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megtudnátok mondani hogy...

Megtudnátok mondani hogy lehetne a legegyszerűbben kiszámolni, hogy az 1-5ig tartó olsztályzatokból mennyi volt? Szeretnék tanulni és ez elég egyszerű példának tűnik és h valaki leírja akkor hát ha gyorsan megértem hogy csinálta.

Figyelt kérdés

Adott egy ilyen txt:

Név, Matematika, Fizika, Magyar, Történelem, Tánc, Ének

V1 K1, 5, 5, 5, 5, 5, 5

V2 K2, 5, 5, 5, 5, 5, 5

V3 K3, 1, 3, 2, 5, 3, 4

V4 K4, 2, 1, 4, 1, 3, 1

V5 K5, 1, 3, 4, 1, 5, 2

V6 K6, 4, 4, 1, 2, 2, 3

V7 K7, 2, 2, 3, 2, 1, 3

V8 K8, 1, 1, 1, 1, 1, 1

Kiszeretném számolni a tantárgyak alatti osztályzatoknak az összegét, hogy 1-es, 2-es, 3-as, 4-es,5-ösből összesen mennyi osztályzat van. Ezt hogy tudnám a legegyszerűbben megtenni?

2020. dec. 12. 20:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen nyelven szeretnéd?
2020. dec. 12. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:
"#PowerShell"
2020. dec. 12. 22:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Amúgy, ha C# akkor én OOP-ban csinálnám. (Én külön osztályt hoznénk létre a személyes adatokra és a tantárgyakra, de jelen esetben, hogy gyorsabban menjen nem kell)

Csinálsz egy osztály, amely tárolja a nevet, amely egy string változó lesz, megírod a tulajdonságokat neki. Az összes többi változó egy int típus lesz, sőt még kisebb is lehet, mert úgy is 5 értékig mehet csak el.

Aztán csinálsz egy gyűjteményt, amely az objektumokat fogja tárolni. foreachel feltöltöd a beolvasott txt-ből. onnanstól kezdve bármit ki tudsz számolni nagyon egyszerűen.

2020. dec. 12. 22:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Powershell ISE. AZ óta sikerült megoldani de szívesen fogadok bármilyen megoldást hisz több fajta módon lehet biztos!

Én dupla forciklussal végig mentem az elmekeken.

2020. dec. 13. 10:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Sajnos a C++-ból pót zhzom például :D Rmeélem átmegyek, minden más tantárgyam tökéletes szinte csak pont a progiból algoritmus és Kódból van pót. Már azon is gondolkoztam, hogy valakit felkérnék segyteni közben hát ha mert hülye nem vagyok csak mikor vizsga van annyira rám jön a lámpaláz, hogy azt is elfelejtem, hogy mi az int a; jelentése.
2020. dec. 13. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!